2013. december 15., vasárnap

2. Nagy Mikulás Kocogás, Pécs

Noha mindez múlt hét vasárnap történt, a vizsgaidőszak miatt nem volt lehetőségem eddig beszámolni róla, pedig óriási élmény volt.
A pécsi Széchenyi téri karácsonyi vásár már önmagában is érdekes, gyönyörű, s megvan a maga bája, nemhogy mikor több, mint 140 (olykor alulöltözött) Mikulás is keresztülfut rajta. Ez történt ugyanis: fürdőruhás Mikulások töltötték meg azt a 2,6 km-es kört, amelynek a következő volt az útvonala: Szent István Tér - Ferencesek útja - Jókai tér - Széchenyi Tér - Mária utca - Flórián tér - Nagy F. utca - Király utca - Széchenyi tér - Janus Pannonius utca- Szent István Tér.
A nagyobb csomópontokon megálltunk énekelni, táncolni, fekvőtámaszozni, és egy kicsit a fényképezőgépek és kamerák kereszttüzébe is kerültünk a nagy forgatagban.
De miért is csináltuk mindezt? A 2. Nagy Mikulás Kocogás egy jótékonysági akció volt, melynek bevételével az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt támogatták. 
A Baranya Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház volt a bázis, ahol még sohasem voltam ezelőtt - és nem tudtam, hogy mennyire kár! Gyönyörű a hely, kívül-belül nagyon igényes környezetben fogadja azokat, akik ellátogatnak hozzájuk, a kilátás a Barbakánról pedig... tán mondanom sem kell. Nemcsak a kilátás, hanem maga az egész terület Pécs talán egyik legszebb helye. 
A kocogás előtt és után is teával, forraltborral, pogácsával, zsíros kenyérrel és egyéb finomságokkal vártak minket, aminek az érdekessége az volt, hogy a nagyszámú szervezőgárda tagjainak jórészét ismertem, hiszen hazaiak voltak! Nagyon meglepődtem, mikor körbenéztem, hogy őt is, őt is és őt is ismerem - nagyon jó volt!:) A ceceiek mellett simontornyai és vajtai tábor is jött, úgyhogy egy kicsit tényleg otthon éreztem magam. A hangulat nagyon családias volt, sőt, a részt vételt tanúsító oklevél mellé még futó Mikulás, vagy mosolygó hajó (az alapítvány logója) tetoválásokat is kaptunk. :)
Az esemény bevételét, 306.000 Forintot a helyszínen átadták az EURAKVILO alapítvány vezetőjének.


ilyen a kilátás a Baranya Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház területéről

az Eurakvilo alapítvány zászlója és a mikulás-tetoválás

 
A cecei-simontornyai csapat
Nagyon magas volt az egy főre jutó mikulások száma...


a Színház téri vonatozás

A Széchenyi téren kétszer is megállt a társaság énekelni

Az alapítvány vezetője

szintén Széchenyi tér

az átadás percei

mi is futottunk!:) <3


Remélem, jövőre minél többetekkel találkozunk!

7 megjegyzés:

Dóri írta...

Danaaa! Hol maradtam le???:))

Judy írta...

a képeket nézve is fázom, brrrr :D
de nagy tisztelet nektek, szép dolog és nagy teljesítmény! :) és tényleg nagyon-nagyon jól néz ki (a mikulástetkó is! L-nek szerintem így még menőbb volt az arca!)

Zsófi írta...

Nagyon aranyosak vagytok :) végre! :)

Erzsi írta...

gratulálok a futáshoz nagyon szép gesztus volt tőletek és a pécsiektől!

Dana Hart írta...

kösziköszi mindenkinek, tessék megnyugodni, minden szép és jó, a lemaradás pótolandó:)
Judy: igen, érezhetően menőbb volt - mondhatni: ragadós volt a menőség!

Verus Markó írta...

Szia Dana!
Nagyon szépen leírtad azt a napot :)
Másolhatnánk az összefoglalásodat? Csakúgy, mint a fotókat?
Honlapra, FB-ra?
www.eurakvilo.com és https://www.facebook.com/eurakvilo?ref=hl

Egy kis segítség az "Az alapítvány vezetője (i?)" című képhez: A "(i?)" elhagyható, a képen a szakállas fiatalember az alapítvány elnöke :)

Szeretettel: Verus (az alapítvány tagja :) )

Dana Hart írta...

Szia, Verus!

Köszönöm szépen, persze, sőt, örülök neki, ha fel tudjátok használni!
és köszi az infót, javítom!:)