2013. október 25., péntek

Inaktivitás utáni hosszas beszámoló

Helló, ígértem, hogy jövök, itt is vagyok egy kis beszámolóval. Bármennyire hosszasan is taglalnám a dolgokat, akkor is kicsi lenne csak, mert tengernyi jó dolog történik velem mostanság. Akik ismertek, tudjátok, hogy nagyon sok dolgot csinálok egyszerre, próbálom mindig színesíteni a palettát és mindezeket még élvezni is. Most sincs másképp, egy kicsit mesélek.
Volt szülinapom, fantasztikus emberekkel, hihetetlen napsütéssel, örömmel, csodajó ajándékokkal és hétvégével. Mostanság ráadásul sokat vagyok otthon, ha jól emlékszem, minden hétvégén hazautaztam szeptember óta - hát, megéri, vagy mi:)
Egyre több dolgot rendelek ebay-ről, ráadásul potom pénzért, a magyar árak töredékéért. Egyelőre még csak a kisebb dolgokkal (fülbevalók, nyaklánc, óra) próbálkozom, de már nézegetek gyönyörű táskákat és ruhákat is, amik még az elhatározásomra várnak.

Múlt héten vásárba is eljutottam, ráadásul a pécsi Árkádban hatalmas akciók voltak, úgyhogy kicsit frissítettem az őszi ruhatáramat is.
Iskola: ebben a félévben kapom az eddigi legmagasabb ösztöndíjam - tudtam, hogy megéri tanulni, de ezután még motiváltabb vagyok.
A mostani legfontosabb pécsi hír: november első hetétől tényleg megkapjuk Judyval a kezdő erasmusos csoportot, akiket tanítani fogunk a félévben - és nemcsak tanítani, hanem vizsgáztatni is. A hallgatók közt van többek közt török (<3), ausztrál, amerikai, spanyol, francia, litván és holland is, ráadásképp pedig mindegyikük eszméletlenül kedves és vidám! A tanárnő, akitől átvesszük a csoportot (mert munkát kapott Budapesten) nagyon segítőkész, minden segítséget felajánl, amivel előrébb tudunk haladni. Igazából már kb. egy hónapja "tanítunk" a középhaladó csoportban, de az gyakorlatként fogható fel - nem mintha nem élveznénk minden percét! Volt, hogy random órát is tartottunk, mindenféle előre megbeszélt koncepció szerint! Szerencsére Judyval mindketten tanultunk hungarológiát, így nem a vakvilágba építettük fel az anyagot, no meg a hallgatóknak is tetszett.:)
A legnagyobb feladat, hogy a kezdő csoportban még főképp angolul beszélünk, bár megpróbáljuk minél hamarabb átbillenteni a mérleget a magyar nyelv irányába. Szorítsatok nekünk novembertől!
Emellett járok oroszra is, ami egy fantasztikus nyelv! Annyira tetszik, hogy 4 év után újra vettem magamnak egy kisalakú füzetet, nehogy összevissza legyenek a jegyzeteim (tanulva a törökből), szorgalmasan szótárazok és írok házit.
Egyébként minden napom nagyon fárasztó, azt hiszem, több dolog van belezsúfolva, mint amennyinek szabadna lennie. A sok új vállalás miatt csak heti 3x tudok edzésre járni, amit nagyon sajnálok, javarészt a csapattársaim miatt, akik minden este ott vannak, hogy hétvégeken könnyebben vegyük az akadályokat. Szerencsére a tabellán idén előkelő helyen állunk, úgyhogy remélem, mindenkinek megdobja ez kicsit az önbizalmát.
Beadtuk a pályázatot az IFUSCO-ra (International Finno-Ugrist Students' Conference), amit jövő áprilisban szerveznek Göttingenben, és ha minden jól megy, előadok azon a konferencián. Igen, mostanság kissé meredek dolgokat csinálok.
Időm adtán pedig szeretnék néhány üveglencsés ékszert csinálni, olyanokat, amilyenek én vagyok, amilyen nincs senkinek.
Minden hétvégén várom a hazautazást, mert (remélem) várnak otthon. Talán többen, mint eddig;)
A motivációm újrakezdődött, bár még nem olyan erősen, mint az előző félévben - noha örülnék, ha meg tudnám állni, hogy ne süssek/egyek egy kis süteményt, de hát nem sikerül. Nem baj, lehet, hogy hosszabb távon ez lesz kifizetődőbb:)
utazok, mostanság sokat
a rajz ötlete Schall Esztertől származik, múlt héten találtam rá a munkáira, lehet, hogy egyszer beszámolok róla

egy telefonnal készült napfelkelte. Minden nap képes volnék/vagyok megnézni

Örvendetes még, hogy felújítják a kertünk végén levő Csók István emlékmúzeumot, amihez - ha az informátoraim megbízhatók - egy parkot is fognak csinálni. Tőlünk 30 méterre, tök jó lesz!
Most nagyjából itt tartok. Tényleg sok dolog van még, amiről nem meséltem, de bocsássátok meg nekem, remélem, hamarosan mindenre sort kerítek.

Nincsenek megjegyzések: