2013. október 31., csütörtök

A héten történt

Beköszöntött az őszi szünet, aminek igazából hamarosan vége is van, az idő mostanság villámgyorsan halad. A szünetet Pécsett töltöttem, mert így legalább minden nap el tudok/tudtam menni edzésre, na meg egy kicsit tudtam pihenni és tanulni is azért.  A hétvégéről egy külön beszámolót terveztem, aminek a képei otthon vannak, úgyhogy most csak a hétközben történtekről írok néhány sort.
A heti edzések nagyon-nagyon jók voltak: a sportcsarnokban edzünk, ahol nem csúszik a talaj, mint az egyetemen, ráadásul nagyon színes gyakorlatokat csináltunk, volt egyéni képzés, taktika, indítás és minden nap erősítettünk is egy kicsit.
Emellett edzések előtt elmentem és kibróbáltam a FLABéLOS-t is - annyira, hogy ma már a bérletemmel megyek! A Flabélos egy mozgásterápiás, alakformáló készülék, ahol (elméletileg) 10 perc alatt a körülbelül 45-50 percnyi klasszikus, edzőtermi munkát végezhetünk el. Én főképp a hátam és a derekam miatt megyek, de nem elhanyagolható a többi pozitív hatása sem:
 • Növeli a pulzust és az anyagcserét, ezáltal javítja és gyorsítja az emésztést, gyorsabban égnek el a kalóriák az edzéseken kívül is!
 • Növeli az izmok munkabírását, az izmok erejét és tónusát
 • Megállítja a csonttömeg-vesztést, melyet főként a mozgás hiánya okoz
 • Javítja a vérkeringést és az izmok közötti koordinációt, ruganyosságot biztosít, javítja az egyensúlyérzéket, ami az idősebbeknek igen fontos!
 • Több oldalról és hatékonyan támadja meg a cellulitist, segíti a használóját a szép testtónus elérésében
 • Csökkenti a heveny és idült derékfájást
 • Cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott, mert javítja a végtagok vérkeringését, rendszeres használatával csökkenthető a vércukorszint
 • Növeli a vér oxigén szintjét, ezáltal javítja a közérzetet, segít a koncentrációban. Növeli az állóképességet, erősíti az immunrendszert és elősegíti a sejtregenerációt, növeli az elasztin termelést, ezzel kisimítja a finom vonalakat, ragyogóvá és egészségessé teszi a bőrt
 • Segíti a sérülések, betegségek következtében károsodott izmok, ízületek újjáépítését, ezáltal a rehabilitáció egyik leghatékonyabb segédeszköze
  (forrás: mediwel.hu)
A héten voltunk egy csapatépítő szalonnasütésen is, ahova szinte mindenki eljött és nagyon jó volt a hangulat. Mi maradtunk a legtovább, ráadásul a kapusokkal még z Activityt is megnyertük!:)
Mielőtt eljöttem Pécsre érkezett meg az egyik ebay-es rendelésem, ami egy karkötő-óra volt! 7 nap alatt ideért (hétvégével együtt!), azóta pedig a rajongója vagyok. Már annyi órám van, hogy nem győztem őket átállítani, miután megérkeztem.
Ma pedig egy edzőmeccs után utazom haza, már most érzem, hogy zsúfolt lesz a hétvégém - amit már mindannyian megszokhattunk. Remélem, hogy a szép idő még kitart 1-2 napig!

Nincsenek megjegyzések: