2013. szeptember 11., szerda

Közmédia Napja és Szimfonik Liv3

A hétvégém fantasztikus volt. Szombaton korán reggel Pécsről indultam Budapestre, hiszen aznap volt a Közmédia Napja és a Szimfonik Live 3 is. Több okból is vártam már a napot, és nem is csalódtam, nagyon jól éreztem magam.
A Millenárisra megérkezvén láttuk, hogy a jó idő "meghozta a gyümölcsét": rengeteg ember volt kíváncsi az egésznapos programokra, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták, ami éppen jókedvre derítette őket - én egész nap széles mosollyal járkáltam körbe mindenütt:). Több műsor is kitelepült aznap, így láttuk pl. az egyik legkedvencebb női műsoromat, a Jakupcsek Gabriella által vezetett Ridikült. Élőben persze más volt, mint a tévén keresztül, de semmit sem vont le a rajongásomból:)
Láttuk a sportműsorvezetőket, Módos Péter és Csernoviczky Éva birkózókat, Bényi Ildikót (Önök kérték), belenéztünk a Dumaszínházba is, ahol Kovács András Pétertől és Kőhalmi Zoltántól hallottunk egy-egy kis poén-részletet, Novák Péterrel is szembefutottunk, fotózkodó gyerekek tömkelegét láttuk Süsüvel és a TV Macival, de még nagyon-nagyon sok, a közszolgálati médiából jól ismert arc volt jelen - és persze mi! Nagyon sok dolgot lehetett kipróbálni, ám mivel nagyon hosszú volt a sor, így ezeket nem álltuk végig - de éppen egy sor hosszának felmérése közben tévedtünk be a Magyarország, szeretlek! című adáshoz, ahol éppen Tóth Vera énekelt.
Nem csak ez volt azonban a Millenárison: 14. alkalommal rendezték meg a Nyelvparádét, ahova az ország legnagyobb nyelviskolái és nyelvvizsga-központjai is kitelepültek. Az expo területe olyan hatalmas volt, hogy elég sokat kellett menni ahhoz, hogy az ember körbeérjen a világ nyelvein - de mindenképp megérte!
Ridikül
TV Maci, Süsü és a gyereksereg

Nyelvparádé

ezt a gyönyörű fülbevalót kaptam az afrikai pavilonnál:)
Este pedig atomóra pontossággal kezdődött a Szimfonik Liv3, aminek kapcsán rengeteget olvastam/kutattam a megelőző héten, mert - aki ismer, tudhatja, hogy - feldogozás-fanatikus vagyok. Ezen az eseményen pedig igazán különleges feldolgozásokban hallhattuk a legnagyobb magyar és világslágereket. Nagyon vártam, hiszen a 30 dal közül alig 4-5 került fel idő előtt az internetre. Noha szinte az egész playlistet ismertem, a feldolgozásokról mit sem tudtam, úgyhogy meglepetés volt. És valóban! Annyira pozitív volt az egész koncert, hogy hihetetlen:) Ahogy a képeken láthatjátok, nagyon jó helyet találtunk - a terület ezen részén annyira zöld volt a fű, hogy több száz ember gondolta úgy, hogy vétek volna rajta állni, így a sok-sok ezer ember mellett mi az első kivetítővel szemben, a színpad közelében élvezhettük az egész műsort. Imádtam!
Buda Marci konferálását nagyon bírtam, a dalok pedig sok alkalommal teljesen lenyűgöztek - alig volt néhány, amire azt mondtam, hogy nem tetszik. Lehet, hogy azok is csak az eredetivel (pl. Beatles: Here comes the sun) szembeni elfogultságom miatt voltak.
Emellett aznap kipróbáltunk török ételeket is, no meg török étkezdében ettünk magyar lecsót is. A sült rizs pedig isteni finom.<3
A házak tetején tomboló emberek számából következtetve az elkövetkezendő években is lesz igény a Közmédia Napjára.

Nincsenek megjegyzések: