2013. április 27., szombat

PEN 2013 - köszönjük széPEN! 0. és 1. nap

Eddig is imádtam Pécset, de így... Aztamindenitdenagyonmenő ez a Pécsi Egyetemi Napok! Az előző évek visszajelzéseit hallgatva gondoltam, hogy jó lesz, sok koncert, jó hangulat, de ilyenre egyáltalán nem számítottam! Minden belsős (és nem belsős) ember eszméletlenül kedves, segítőkész, mosolygós, nem tolakodnak, nem kötekednek, mint ahogy ezt máshol megszokhattuk volna. A belsősök folyamatosan lövik a poénokat, ha nem bontod a rendet, akkor tényleg csak annyi a feladatod, hogy NAGYON jól érezd magad!
Eddig mindkét nap edzésről mentem ki a Bőrgyárhoz, de így nem kellett talán annyira sietni, mintha visszamentem volna a koleszba. A 0. napon Ákos kezdett, közel 45 perces késéssel. De amit utána művelt, az kárpótolta a közönséget, hiszen a 2084 c. új lemez bemutatója itt, Pécsen, a PEN-en kezdődött. Azt hittem, hogy na, ez az igazi koncerthangulat, hiszen rengetegen voltunk, mi pedig viszonylag közel álltunk a színpadhoz, úgyhogy első kézből (és kivetítőről is) láttunk mindent.
Ezután átmentünk egy másik sátorba, ahol már kezdett is az Irie Maffia, akik - megmondom őszintén - nekem még jobban tetszettek, mint Ákos. Több helyünk volt, mivel hátul álltunk, így volt terünk táncolni, készült "partifotó" is (egyébként Judy hivatalos fotósként is csinál képeket, úgyhogy engedélyével tőle fogok válogatni).
Mindent vitt azonban a csütörtöki nap. Rengeteg ember és eszméletlenül jó zenék, jó társaság, tényleg CSAK szuperlatívuszban tudok beszélni róla! Anna&The Barbies, Supernem, Péterfy Bori, Kiscsillag (<3), majd végül, de egyáltalán nem utolsó sorban Punnany Massif! Azt hiszem, még életemben nem éreztem magam ilyen jól koncerten, mint akkor!Végig ugráltunk, kiabáltunk a többi "néhány ezer" emberrel, és meglepő módon ismertük a dalok szövegét is! Egyszerűen fantasztikus volt a hangulat! Bármikor újra mennék!
 A többi napról is jövök a beszámolóval, de most lepihenek meccs után, mert a 3 nap folyamatos PEN edzések mellett kicsit fárasztó:)

Punnany Massif - Kopóggyá

Ákos- Tipikus sztereó

Nincsenek megjegyzések: