2013. március 15., péntek

Egészséges életmódON a hideg tavaszban is

Míg 1848-ban az emberek valószínűleg csak egy vékony sújtásos atillában rohantak végig Pest-Budán, addig 2013-ban autónyi, sőt, még nagyobb hótorlaszok akadályozták meg százak hazajutását. Szeretek én is részese lenni az ilyen történéseknek, de ma sajnos csak a tűzoltók által elzárt kollégium ablakából figyelhettem az eseményeket, valamint az interneten keresztül csodálkoztam rá az összefogásra és arra, hogy mennyi segítőkész ember létezik még a világon.
Mivel nagyjából mi is bent rekedtünk az épületben, így sok mindenre volt időm: a szekrényem szinte összes ruháját (köztük a sapka-sál-kesztyű kollekcióm is) kimostam, takarítottam, olvasgattam, de ami ma lekötött a viharjelentések mellett, azok a receptek voltak. Ugyanis ma több borzasztóan érdekes, hasznos és igényes magyar oldalt találtam, ahol a kezdőktől a profikig bárki talál magának hasznos tippeket/recepteket. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy holnap csak kimegyek a hóba és bevásárolok néhány hasznos élelmiszert, na meg olyanokat, amikből neki is állhatok az ebédemnek. Borzasztóan egyszerű, ám annál finomabb dolgokat fogok főzni mostanában, szinte alig tudok választani, de valószínűleg egy könnyed túrógombóc vagy egy sajtmártásos csirkemell lesz a menüsoron. Remélem, most már a fényképezőgépemmel is fogok fotózni, mert most is és az utóbbi időben is szinte csak a telefonommal készült képekkel szolgálok. Megpróbálok vált[oz(t]a[t])ni:)
Egyébként megmutatom, hogy miket eszek mostanság (és bocsi a telefonos képekért, tényleg):

mostanság ez a reggelim/vacsorám: joghurt (gyümölcsös, mert sajna még mindig nem bírom a natúrt), kivi/banán, corn flakes, földimogyoró és méz. A háttérben pedig James Joyce Ulyssese.
mindenféle párolt zöldséget hajlandó volnék enni, minden nap akár

így utaztunk a biciklimmel a hét végén (mikor még jó idő volt)ételfotózás egyes:D de azt hiszem, hogy életem első spenótját látjátok. És hogy mennyire egyszerű megcsinálni, nem is hiszem el.ez meg csak a hétfői hajam.


mostanság igazán jóban vagyok a hasonló ételekkel - főleg, ha levessel társulnak:)

A héten a vaníliás banánkrém leves mellett még mozzarellás almás szendvicset is ettem. De azért inkább maradnék a húsnál. És képzeljétek, tegnap kaptam egy ingyen levest a Souperben, mert én voltam a facebook-oldaluk 1000. lájkolója! Nagyon finom mexikói csirke volt!
Elszánt holnapi finomságkészítő kilép:)

Nincsenek megjegyzések: