2013. március 25., hétfő

Beszámoló

Egy kicsit rohanós volt a hétvégém, ha egy részét leírom annak, ami valójában, akkor érteni fogjátok, miért is mondom ezt.
Úgy terveztem, hogy nem megyek haza a hétvégén, hanem olvasgatok, készülök, pakolgatok, főzögetek, tornázok és egyéb házias dolgok. Egészen jól ment addig, míg az ösztöndíj-pályázat 2 fennmaradó igazolásáról kiderült, hogy sehogy sem tud eljutni hozzám időre. Otthonról öten vagyunk egyetemisták Pécsett, akik ismerjük egymást, így általában megoldjuk az otthonról ideküldözgetős dolgokat, gondoltam, most is sikerülni fog. De sajna ketten itt maradtunk, hármuknak pedig nem lesz suli a héten, szóval nem jönnek vissza. Az eredeti igazolások pecsételt és aláírt változatát pedig nem fogadják el, úgyhogy Dunaújvárosból is hiányzott egy papírom.
Mindezt szombaton délután fél 6-kor tudtam meg, így hát negyed 8-kor vonatra ültem, hogy fél 10-kor hazaérjek és korán reggel induljak Dunaújvárosba a lefagyott úton. Tényleg csak pár percet töltöttünk ott, hiszen még egyéb dolgokat is el kellett intézni, például focimeccs volt a hétvégén. A néhány otthon töltött órámban egy csomót ingáztam a faluban, elég sok helyen voltam: edzésen, meccsen, rokonoknál, vásároltam is - megint elmondható, hogy legkevesebbet otthon voltam, de azalatt az idő alatt is a pályázat 3 blokkjának a féléves beszámolóit kellett írnom, úgy, hogy épp az indulás előtt fejeztem be.
Túrós és máglyarakásos (!) rétest sütöttem otthon, hogy azért én is csináljak valamit (főképp mosatlant), de szerintem nagyon finom lett!!!
A hétvégén még itt a koleszban bazsalikomos tejfölös-mustáros csirkemellet csináltam, szerintem az is fantasztikusan sikerült:) úgyhogy szakácsnő üzemmód ON volt a napokban. Voltam az uránvárosi piacon is, ahol brutál jó árakért lehet kapni zöldséget-gyümölcsöt (paradicsomot 199/kg-ért, 5 db sárgarépát 26 Ft-ért, egy kosár kivit 199-ért vettem stb.)!
Este/ma reggel lezártam az ösztöndíj-pályázatot: 23 melléklet és maga a 8 oldalas űrlap lett a hossza... Hihetetlen, mennyi mindent be kellett gyűjteni hozzá. Most már csak remélem, hogy megérte!
Este pedig Judyval utaztunk vissza Pécsre, ahol nagyon-nagyon hideg és nagyon-nagyon nagy hó(esés) van, és délután így megyünk edzeni. Lehet, hogy mire beérünk, már megfagyunk.


forrás:ilovebalaton.blog.hu
ugyan nem diétás, ám nagyon finom. és lelkiismeret-furdalást okozó
  

Nincsenek megjegyzések: