2013. január 2., szerda

A 12 legjobb dolog, mi 2012-ben történt

Az imént olvastam egy nagyon jó blogot, ahol minden bejegyzés 10 pontba van szedve (www.tizdolog.hu), és én is úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt a fajta írást, hol több, hol kevesebb pontot alkalmazva, remélem, bejön :)
Elsőként máris a már beígért évi összefoglalóval jövök. Nézzük, mi is történt tavaly! Nekem is új lesz visszaemlékezni minden jóra (a kevés rosszat most lehetőség szerint iktatom), ezért jó, hogy van a blogom, amiben fontos emlékek vannak:)

1. Január

Szerencsésen túléltem az első vizsgaidőszakom - nem volt egyszerű, viszont akkor még nagyon komolyan vettem a feladatot, így hál' Istennek könnyen vettem az akadályt:) Azért egy ideig szenvedtem, hogy ennyit meg annyit kell tanulnom, de végül is örülök, hogy ilyen sok tudással gazdagodtam! A sikeres vizsgák után pedig először voltam a PNSZ-ben, ahol a Lúdas Matyit néztük meg:)

2. Február

A február talán legjobb emléke, hogy interjúztam a Magna Cum Laude zenekarral! Mező Misivel (aki most a The Voice c. tehetségkutató műsor mestere) és a nem kisebb érdemekkel rendelkező Szabó Tibivel beszélgettem sok dologról - többek közt a tehetségkutatókról is (látnok vagyok!) - és mindannyian borzasztóan jófejek voltak! A koncert pedig mindent vitt.


3. Március

Ez a hónap inkább rohangálós volt, sok helyen voltam, kirándultam. Voltam többek közt Dunaújvárosban is, ahova még mindig nagyon szívesen járok vissza. A legjobb mégis az volt, amikor a regensburgi hallgatók csoportja jött hozzánk kutatni. Egy tandemprogram keretében történt az egész, mindegyikőnk, aki a program résztvevője volt, segített a bajor területről érkezett egyetemistáknak a kutatásaikban. Aztán persze mi is sok helyen voltunk velük, például egy villányi borkóstolón, színházban és egy Odett és a Go girlz! koncerten. Bármikor elvállalnám újból!

4. Április

Április végén a Dégi Medvehagya Fesztiválon voltunk, amit nagyon bírtam! Ráadásul ezen rendezvény kapcsán nyertem életem első fotópályázatán!
Ismét színházban voltunk, ahol Örkény Tótékját néztük meg, ami fantasztikus volt!
De hogy mi volt mégis a (talán) legjobb a hónapban? QUIMBY-koncerten voltunk, amit már olyan régóta vártunk! Többórás heringparti volt, utána pedig koktéloztunk, bírtam!
Na meg szakestünk is volt, amit azóta sem feledünk:) Én Varró Dániel voltam (egyébként)


5. Május

Májusban kisebb kirándulásokat ejtettünk meg, Túrórudi-evő nap volt, benéztünk a Kodály Központ kulisszái mögé is. Fotóztam is, a sorozat azóta is az egyik nagy kedvencem.

6. Június

Ez egy csodajó hónap volt. A márciusi tandem folytatásaképp most mi utaztunk ki Regensburgba, ahol egy felejthetetlen és azóta is sűrűn emlegetett hetet töltöttünk.A nyaram (talán) legjobb élménye volt!
A hónapban voltunk még Filmharmónikusok hangversenyen is, amit a dunaújvárosi kórusok és a Dohnányi Filharmonikusok közösen adtak.

7. Július

Július egy igazán pörgős hónap volt, ahogy a nyár minden napja. Minden nap történt valami érdekes, nem unatkoztam - ezek közül most csak néhányat emelek ki:
Interjút készítettem Pål Oldrup Jensennel, az FKC vezetőedzőjével, aki előtte nem sokkal érkezett Magyarországra. Nagyon kedvesek  és barátságosak voltak mindenkivel Kynsburg Zoltánnal együtt, Cecén tekintették meg a fiatal kézis lányok edzését.
Megszereztem a jogosítványom, amit azóta rendületlenül használok is - nagyon szeretek vezetni!
Elkezdődött a strandkézi szezon és fotóztam is.

8. Augusztus

Egy igazán emlékezetes hónap az augusztus. Emlékszem, a pörgés ekkor sem állt le, nem hagytam magamnak egy nap pihenőt sem. Nagyon kedves fotósorozatokat csináltam, s onnan tudom, hogy elég régen volt augusztus, hogy az egyik lánynak hamarosan megszületik a kisbabája! Úgyhogy remélhetőleg nemsokára láthattok babafotókat is:)
Életünkben először vízifociztunk, amit valószínűleg soha nem felejtünk el!


9. Szeptember

Megkezdtük az egyetemet! Örültem is, meg egy kicsit bánkódtam is: sajnos véget ért a mindennapos szerkesztőségi feladat, na meg ki sem pihentem magam. Ettől függetlenül jól kezdődött a félév. Voltunk a Kodály Központban a Pezsgő-Tánc-Emlékek előadáson, benéztünk Irie Maffia koncertre is, de a legjobb a The art of John Lennon kiállítás volt:)
Mármint Pécsett. Ugyanis a hónap közepén nem kisebb társasággal interjúztam, mint a Csík Zenekarral! Hatalmas élmény volt, mind az, mind pedig a koncert. Bár eltűnt mindkét telefonom, amikről azóta sincs hír.

10. Október

Októberben van a szülinapom, tehát ez a hónap egyébként is tökéletes:D
Újból egy interjúról számolhatok be, amit nem akárkivel készítettünk: Kiss Ádámmal, a humor egyik nagyágyújával beszélgettem! Ezeket leírva hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magam! Ráadásul Dumaszínházban is voltam.
A talán eddigi legkedvencebb fotózásom ejtettük meg, egy születésnapi ajándék gyanánt készült sorozatról volt szó:)

11. November

Az év végének közeledtével egyre kevesebb bejegyzést írtam, bár ez nem azt jelenti, hogy nem történt velem sok minden, csak éppen megtartottam magamnak. Bocsi:)
Nagyon sok konferencián voltunk, aminek most is nagyon örültem, rengeteget tanultunk  világról. Elkészült egy másik nagyon kedvenc fotósorozat is, valamint hajszínt váltottam! November 3-án utaztam vissza Pécsre és csak december 21-én jöttem haza. Távolmaradási rekordot is döntöttem.

12. December

Az utolsó hónap inkább tanulós volt, meg karácsonyos, a nagy tüntetés hónapja és a szilveszter.


Összességében azt hiszem, nagyon nem panaszkodhatom, hiszen fantasztikus élményekkel gazdagodtam és hihetetlenül kedves embereket ismertem meg 2012-ben. Remélem idén a jó tendencia csak folytatódik!

  Dana Hart


Nincsenek megjegyzések: