2012. július 30., hétfő

Interjú Pål Oldrup Jensennel

Szombaton Cecén járt Pål Oldrup Jensen, az FKC edzője és Kynsburg Zoltán, hogy megtekintsék a kézilabda csapat edzését, ugyanis fontosnak tartják a kapcsolattartást a utánpótlással.

a kép forrása: www.cornexikezilabda.hu
Pål Oldrup Jensen nemrég érkezett Magyarországra és nagyon érdekli őt a fiókcsapat-rendszer, ami Székesfehérváron működik, így ahogy ideje engedi, megpróbálja meglátogatni az utánpótlás-nevelő bázisokat. Mivel szombaton nem tartott edzést és mérkőzés sem volt az FKC-nál, eljöttek megnézni a ceceiek munkáját. Egy meglehetősen pozitív szemléletű embert ismerhetnek meg azok, akik találkoznak a norvég edzővel.
Pål jól érzi magát Magyarországon, néhány helyen (például a fővárosban) már járt is, az itteni nyári melegeket még meg kell szoknia. A fehérvári lányok munkájával is elégedett, s elmondta a norvég és a magyar kézilabda közötti különbségeket is. Főképp arra a különbségre tért ki, hogy míg Norvégiában a játékosok "félprofi" minőségben, tehát munka mellett sportolnak, addig itt, Magyarországon a profi játékosoknak csak a játékra kell koncentrálniuk - ez azért jó számára, mivel így a napi két edzés alatt többet tud foglalkozni a játékosokkal. Különbség még az északi játékkal szemben, hogy amíg ott főképp a csapaterő dominál, addig itt több a kitűnő egyéni képességekkel rendelkező ember, akikből a csapat alakul.
Fontos a lányokkal való kommunikáció és a visszajelzés - a játékosok eddig azt szokták meg, hogy nincs visszabeszélés, most pedig éppen ez a lényeg: a reakció - mondta Kynsburg Zoltán. Pål nagy szerepet fordít a sérülés megelőzésére és a pedagógiára is. 
Az edzés után gulyásleves és sütemények várták a jelenlevőket, ezután pedig torta és a beszélgetés következett. Pålnak ez volt az első igazi magyar vendégsége és gulyáslevese, ami elmondása szerint nagyon ízlett neki. Az ebéd után magához ragadta a szót Kynsburg Zoltán tolmácsolásában és összegezte az itteni benyomásait. Szerinte a cecei lányok nagyon szorgalmasak, amivel szinte bármit el lehet érni, s ha folyamatosan, ilyen jó hangulatú, mégis fegyelmezett társaságban dolgoznak, akkor évek alatt bármelyikükből igazi kézilabdás válhat.

 Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: