2012. június 21., csütörtök

Regensburg, 3. nap

Kár, hogy ilyen rövid a memóriám - annyi mindent csinálunk, hogy valamit mindig elfelejtek. Még jó, hogy ilyen sok képet csinálunk, különben sok dologról lemaradnék.
Kedden délelőtt elindultunk interjúkat készíteni. Nem tudom, hogy mondtam-e, de a végleges témám a regensburgi utcanevek lettek. Nem örültem neki először, mert hát a 10 legszebb szót mégiscsak érdekesebbnek találtam, de pár nap után már egy pillanatig sem bánom, hiszen rendkívül érdekes a történetük, valamint, hogy az emberek mit (és mit nem) tudnak róla.
Tehát délelőtt kimentünk Blagaval (a tandempartneremmel), Judyval és Annával az utcákra, terekre, üzletekbe, pékségekbe, cukrászdákba stb. , hogy megkérdezzük az itt élőket/dolgozókat és a turistákat, hogy mit is tudnak az utcanevekről. Há meglepően keveset! Mindenki hihetetlenül kedves volt, segítőkész, csak éppen a kérdésekre nem tudta senki a választ.:)
Délután pedig egy germanisztikás professzorral csináltunk interjút, aki bár szintén nem tudott olyan sokat segíteni, de ő is nagyon kedves volt:)
Nem hagyhattuk ki a botanikus kertet sem, úgyhogy mielőtt az interjúra mentünk, benéztünk kicsit oda is.
Végül felmentünk egy helyre, ahol az egész város felülnézetből volt látható - utána pedig valószínűleg (ahogyan szinte mindig) megnéztük az esti meccset egy sörkertben.


Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: