2012. június 1., péntek

Programajánló: Filmharmonikusok

 Június 3-án, vasárnap 18 órakor kezdődik az a rendezvény, amelyre már régóta készülnek a szereplők: a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rengeteg közreműködővel rendeznek hangversenyt. Jobbnál-jobb filmzenéket hallhatunk, köztük a Star Wars, a Volt egyszer egy vadnyugat, Indiana Jones, az Amadeus, Harry Potter, a Titanic és A Karib-tenger kalózainak ismert dallamai csendülnek fel. Persze az ősbemutatót sem hagyhatom ki a felsorolásból, erről a kép alatt olvashattok.


"Az információk dzsungelében a koncerthez vezető utat Horváth Péter karnagy, Ácsné Tóth Erika, a vegyeskar elnöke, valamint Suhay Gabriella főszervező taposta ki azon a tájékoztatón, amelyet az összkari próba előtt rendeztek tegnap késő délután a Széchenyi gimnáziumban. Íme, a közreműködők: a Dunaújvárosi Vegyeskar mellett a Dunaújvárosi Bonavox Nőikar (a főiskola együtteséből alakult, pontosabban nevet váltott formáció), a Viadana Kamarakórus, a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, a Rudas Kamarakórus és a Bánki Kamarakórus tagjai készülnek gőzerővel a programra, míg hangszeres közreműködőként a világszerte ismert Budafoki Dohnányi Zenekar muzsikál a sportcsarnokban. A hangversenyen Hollerung Gábor Liszt-díjas karnagy vezényel.
A koncert első felében egy "visszatérő" darab dallamai csendülnek fel: 2011. szeptember 11-én, a New York-i terrortámadás áldozatai előtti világméretű megemlékezés magyarországi eseményeként hallhatott először részleteket az evangélikus templomban rendezett koncerten a közönség Karl Jenkins walesi zeneszerző The Armed Man - Mass for Peace (azaz A fegyveres ember - Mise a békéért) című szerzeményéből. A vasárnapi gála első felében a teljes mű magyarországi ősbemutatóját hallhatja a sportcsarnok közönsége! Az eredetileg a koszovói háború áldozatai emlékére komponált darab világpremierje 2000-ben volt a londoni Royal Albert Hall-ban, a bemutató óta az ismert zeneszerző méltán legnépszerűbb szerzeményévé vált világszerte." (forrás: dunaujvaros.com)

A hangzás mellett a látványról is gondoskodnak a szervezők, ugyanis monumentális látványtechnikát ígérnek a közönségnek. Hiba lenne kihagyni, gyertek minél többen!

A jegyek a Dunaújvárosi Tourinform Irodában és a Vegyeskar próbáin ( H-CS 19-21 óráig), valamint a helyszínen kaphatóak 3000 Ft-os egységáron. 
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: