2012. május 5., szombat

Tippek az érettségihez - hogyan éld túl a megmérettetést?

Csak néhány ötlet saját tapasztalat alapján, hátha egyszer valaki fel tud használni belőle valamit - utána meg úgyis elfelejteném. Tehát: kényelmes ruha, kabala, csoki, szőlőcukor, sok víz, óra, nyugalom, pihenés - na meg valami piros (körömlakk, kiegészítő, stb.)! Utána séta a jóidőben, Duna-parti tanulás, na meg jó sok fotó készítése a barátokról, helyekről, emlékekről, tanulásról és a városról - na meg a végén sok kávé!

Természetesen nagyon fontos kipihenni magunkat, (kivételesen) nem árt időben lefeküdni Sokan mondják, hogy előző nap már ne tanuljon az ember, de hát, ha jól esik, akkor miért ne?! Én is tanultam, nem keveredtem össze. Viszont! A napi vizsgák után nem árt egyet lazítani - erre a tökéletes időjárás biztosíthat lehetőséget (mondjuk egy séta formájában).
Inkább kétszer nézd meg, hogy minden nálad van-e: toll (esetleg ceruza), személyes iratok, meg ami még ilyenkor szükséges.
Először pillantsd végig a lapot, próbáld meg kiszámolni, mire mennyi időt szánhatsz, esetleg kezdj valami könnyebb feladattal.
Jó tipp a pozitív hozzáállás. Ha lehet, erre a néhány napra a cselekedeteinkkel kapcsolatban töröljük a "nem"-et a szótárból, jól fog jönni.
A feladatot mindig jól el kell olvasni!Remélem, hogy egy kicsit segítettem, legalább annyiban, hogy összeszedtetek néhány gondolatot olvasás közben (bármiről), bár úgyis mindent ti fogtok irányítani:)

(Bon Jovi) We Weren't Born To Follow - Nightcore


Dana Hart

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyzerű, de hasznos tippek. Neked mi volt a kabalád?
A piros kiegészítő minek kell, ez valami egyéni tapasztalat?

Bala írta...

Milyen szép is visszaemlékezni így egy év távlatában:D