2012. május 23., szerda

Kodály Központ és Pöttyös Túró Rudi evő nap

"A Kodály Központ egy építészeti Stradivari."
Fantasztikus tegnap délutánon vagyunk túl:  kivételes helyzetben voltunk, mivel betekintést nyerhettünk a másfél éve átadott Kodály Központ kulisszái mögé, és minden zeg-zugot megnézhettünk az elejétől a végéig. Csodálatos volt!
Az ország legjobb akusztikájú ( a gondos tervezésnek köszönhetően az emeleten ülők csupán 5%-kal hallják halkabbnak a zenét, mint földszinten ülő társaik) hangversenyterme tényleg eszméletlen és feledhetetlen élményt tár a hallgatók elé, szinte beleborzongtunk Ákos egyik fellépésébe, no meg a fényjátékba.
"Az épület mesterien játszik a változatos terepviszonyokkal: a széles üvegsávban elhelyezett bejárati ajtók egy lépcsőzetes mélyedés végén helyezkednek el, de a koncertterem oldalából nyíló ajtón, illetve az épület előtti parkoló felől megközelíthető az előcsarnok szabadon bejárható teteje is. A döntött oldalfalakat és a tetősíkokat süttői mészkőlapok borítják, ennek köszönhető a madártávlatból is impozáns, szoborszerű hatás. A szomszédos kollégium, illetve a vasút felé néző homlokzatok zártak, csak néhány elegáns, vízszintes ablaksáv tagolja őket.

A ház akár három eseményt is képes kiszolgálni egyszerre: a rezidens zenekar használhatja a saját termét, a vendégegyüttes a nagytermet, a konferenciatermekben pedig közben folyhat kisebb üzleti rendezvény." (forrás: http://www.kodalykozpont.hu) Nézzétek meg a honlapot is, érdemes!


Minden kép Judy tulajdonát képezi, ő volt a tegnapi nap fotósa:
Pannon Filharmonikusokha van rá lehetőségetek, ne hagyjátok ki!

két zongorát láttunk, összegük összesen "csak" 80 millió forint

 A betekintés után rohantunk át a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarába, ahol 6 órakor kezdődött a Túró Rudi-evészet. Pécs volt az ország legaktívabb városa, ugyanis a facebookon több, mint hatezren (!) jelezték, hogy részt vesznek a programon, tehát a Pöttyös leszállította a rengeteg rudit.
Viszont nagyjából csak ezren jöttek el, ami így is rengeteg embernek tűnt, de a legjobb az volt benne, hogy mivel elhozták azt a 6000 Túró Rudit, az időben érkezőknek bőven jutott belőle - mi is jó párat zsebeltünk be (szó szerint). Fél 7-kor pedig mindenki közösen kiabálta, hogy "Boldog születésnapot, Túró Rudi!", valamint, hogy "Imádunk, Túró Rudi!". Nagyon jó volt!
Mivel a reggeltől tartó szakadó eső (amitől már azt hittük, hogy a vízáradatnak sosem lesz vége) éppen elállt, ezért az emberek többsége egy sétát tett a nemrégiben átadott Zsolnay Kulturális Negyedben, aminek minden részlete gyönyörű!:)


koccintanunk is kellett vele!

a "találd meg a Pöttyöst!" játék nyertese(i)

Dana Hart


Nincsenek megjegyzések: