2012. április 29., vasárnap

II. Dégi Medvehagyma Fesztivál

A mai csodálatos napsütésben voltam a tegnap már említett Medvehagyma fesztiválon - Dégen. Hihetetlenül meleg volt (árnyékban 31°C), ennek ellenére (vagy éppen ezért) rengetegen voltak. Nem is gondoltam volna, hogy ennyien lesznek. Megnéztük a helyi termékeket, ittunk jégkását, ettünk fagyit és lángost, de ezen kívül volt még kürtős kalács, medvehagymás pogácsa, egyéb péksütemények, medvehagymás palacsinta és még koktélok is.
Az első sztárvendég Fluor Tomi volt, aki elzengedezte (gondolom) szokásos slágereit és csinálta a hangulatot. Nem is értem, hogy a 10-14 évesek honnan a fenéből tudják kívülről az összes számát? Én - kis túlzással - azt sem tudtam, hogy ő maga létezik, ettől függetlenül simán megugráltatta a közönséget, úgyhogy nem is volt rossz - a hangulat.
Na meg az, hogy egy csomó képet tudtam csinálni róla.

Fluor műsora után a Fásy-mulató lépett a színpadra - vagyis először Fásy Ádám, aki felhívta Peller Annát (Peller Anna és Mariann anyukáját). Őket Kossuth Gergő követte, aki - Fásy elmondása szerint - Kossuth Lajos leszármazottja. Mikor felment a színpadra, egy bácsi jól rá is kiabált, hogy :KOSSUTH LAJOS, KOSSUTH LAJOS!, de nagyon jókat és jól énekelt, úgyhogy bírtam. Ráadásul mindegyikőjük hálás volt, hogy ilyen sokan eljöttek.


 Ezután Judyék kivittek a buszmegállóba, ahonnan mentem is tovább - sikerült leszállnom Sáregresen (a környéken), és besétáltam meccsre - autóval nincs olyan messze mint gyalog...
De még majdnem egy félidőt láttam a meccsből (Cece-Nagyvenyim), ahol a ceceiek 6-1-re nyertek! Eddig ritka is volt, meg régen is, viszont most egészen jól játszottak.

Most meg végre hazaértem, megyek is pihenni, mert holnap Sáregresre megyek majálisra!
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: