2012. március 11., vasárnap

Pécs-Regensburg tandem 6. nap

Sziasztok! Hát a tegnapi nap nem volt semmi, mindjárt elmesélem és meglátjátok:)
Ma reggel indlunak haza az Uni Regensburg hallgatói, akik egy héten keresztül más-más témákban végeztek kutatást Pécsre kihegyezve. Nagyon jó volt! Remélem ők is annyira élvezték, mint mi!
A programnak köszönhetően látták egy szeletét a gyönyörű Pécsnek, ráadásul én is egy csomó dolgot tudtam meg, próbáltam ki, ami enélkül a hét nélkül ki tudja, hogy mikor következett volna be. De a legjobb, hogy mindenki olyan kedves volt, hogy senkinek nem okozott gondot, ha egy kicsit több feladatot kellett vállalni, mint a mindennapokban. Szóval én nagyon élveztem!:)
Szerintem a tegnapi nap volt a legjobb mind közül: kirándultunk! Az első megálló Siklós volt, ahol megnéztük a várat, sétáltunk (na meg persze nagyon sok képet, köztük csoportképet is csináltunk)  jó időben. Ezután  a villányi szoborparkba mentünk, de csak rövid időre, mert indulnunk kellett tovább a borkóstolóra. Bizony, borkóstoló!
A Keller pincészetben voltunk, ahol 8 féle száraz bort kóstoltunk meg - még én is. A végén már mindenki elég vidám állapotba került, de a beígért éneklés elmaradt, ugyanis hazafelé a buszban a többség elaludt:D
A borkóstolón Blaga-tól (a tandempartneremtől) kaptam egy DVD-t, aminek Frida a címe, 4 Oscar-díjas és Salma Hayek a főszereplője! Már alig várom, hogy megnézzem!
Miután megérkeztünk, én is lefeküdtem kicsit aludni (de mint kiderült, a többiek is), mert így készültem az esti Odett és a Go Girlz! koncertre, ami este kilenckor (vagyis tízkor) kezdődött.
Nem volt rossz, sőt, viszont nekem a múltkori Magna Cum Laude koncertet nem tudta felülmúlni (a közönség sem), ráadásul, mivel egy órával később kezdődött, a végét sem tudtam megvárni, mivel negyed 12-kor ment az utolsó buszom, amivel vissza kellett jönnöm - no meg a regensburgiak többsége is eljött már haza.
Tényleg nagyon jó volt ez a hét, és remélem, hogy a többiek is így élvezték, már alig várom, hogy mi is menjünk Regensburgba a vizsgaidőszak után!
Vielen Dank!

Most viszont jövök a tegnapi képekkel - vigyázat, sok lesz! (A tovább a teljes bejegyzésre-re kattintva tudjátok megnézni az összeset)

 Van még!


Siklóstandemhad:)az első poharak


Tünde&Blaga

Dori&Anne Sophie
Odett koncerten, a búcsúest


az utolsó két képet Félix csinálta (ez a neve Dori fényképezőgépének!)

Dana Hart

2 megjegyzés:

Zoli írta...

Nagyon tetszenek a siklósi és villányi képek, én is voltam már ott, nyáron különösen szép!
A képekkel kapcsolatban: direkt lettek ilyen kékek sok helyen? Ha nem, akkor a következőben próbálj kicsit állítani a fehéregyensúlyon. Amúgy elismerésem!

Dana Hart írta...

Köszi, igen, kicsit később át is állítottam, tényleg az volt a "probléma" :)