2012. március 8., csütörtök

Pécs-Regensburg tandem 2. és 3. nap

Fárasztó ez a hét, azt meg kell mondani, de annyi pozitívumot kap vele az ember, hogy egy szavam sem lehet. Nemcsak a német kultúráról tanulok, hanem a tandempartnerem témája a horvát, szerb, német és cigány kisebbségek élete Pécsen, ezért miközben fordítok, rengeteg olyan dolgot tudok meg az ő életükről, amiről fogalmam sem lett volna. Azt hittem, hogy mivel itt élnek a magyarok között, ezért semmi eltérés nincs. De ez nem igaz, rengeteg különbség és hagyomány van, ami különböző! Es ist sehr interessant.
A második napon elkezdtünk interjúzni. Ez nekem is nagyon jó, mivel idegen embereket ismerek meg az egyetemen, ami nagyon jó érzés.
Sikerült négy horvát és egy cigány lánnyal interjút készíteni a második napon, úgyhogy nagyon sikeresen zártunk!
Másnap egy pécsi, egy szerb és egy cigány hallgatóval beszéltünk, ami ismét nagyon jó:) A legnehezebben pécsi embert találtam. Komolyan!
Kedden délután társasjáték délután volt az aulában, amit nyilván nem hagyhattunk ki!
Petra, Judy, Dori K. R. (muszáj mekülönböztetnem a sok Dóra nevű ismerősöm:)), Gabi és én kettőkor rávetettük magunkat Drakula dühére, ami egy szerepjáték-társas-szerű dolog. Nagyon nehéz volt, úgyhogy 1-1,5 óra utájn feladtuk a harcot és folytattunk a Solóval, amit egészen 5 óráig gyűrtünk. Nagyon vicces volt! Majd ha több időm lesz, jobban kifejtem, de most mindjárt megyek színházba!pont egy hete posztoltam két képet, ahol ugyanebben az időben (fél 6) még nagyon sötét volt. Tavaaasz <3

Sőt, a TrubadúrMagazin netes verziójában (nem tudom, hogy van-e nyomtatott változat) benne van a fényképünk, miközben játszunk!
Társas-délután


Ezt a két képet Judy csinálta még hétfőn

Ma egy nagyon érdekes interjúnk volt, ahol másfél órán keresztül fordítottam, nyilván kisebb-nagyobb hibákkal, de maga a beszlgetés nagyon érdekes és tanulságos volt!
Ha lesz időm, kifejtem a többi dolgot, viszont megyek készülődni, mivel ma Brecht: Egy fő az egy fő című darabja megy a Janus Egyetemi Színházban, ahova a tandemcsoport is megy!
Bis bald!
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: