2012. március 5., hétfő

Pécs-Regensburg tandem 0. és 1. nap

Vasárnap este érkeztek meg Pécsre a Regensburgi Egyetem hallgatói, akik 7 napot fognak eltölteni a mediterrán városban, miközben az általuk megszabott témában végeznek kutatásokat.
9 hallgató és egy adminisztátor jött az esti vonattal (egy lány pedig Franciaországból repülővel), akikkel már tegnap este meg is ismerkedtünk. Hát eszméletlenül jó fejek!
Ha jól figyeltem, akkor mindegyikőjük MA-s hallgató, a témáik pedig nagyon sokszínűek: alternatív és komolyzene Pécsett, színház, a kisebbségek helyzete, a felsőoktatási reformmal kapcsolatos témák stb. A legjobb, hogy a 9 megérkezett emberből ketten vannak, akik valóban németek: bolgár, ukrán, szerb, spanyol, francia és két orosz diák vesz részt a programban.
Az én tandembartnerem egy bolgár lány, Blaga, aki európai tanulményokat folytat, és a Pécsett élő kisebbségek helyzetét kutatja. Nagyon aranyos és segítőkész - persze a többiekkel együtt! És ami a legjobb, hogy nagyon lelkesek!
A vasárnapi megérkezésük és vacsorájuk után beültünk egy szórakozóhelyre beszélgetni és ismerkedni, ami nagyon jól sikerült, mindenki jól érezte magát.
Ma délelőtt a dékánhelyettes-asszony köszöntötte őket, akiknek be kellett mutatkozni, és el kellett mondani, hogy mit (és kivel) is kutatnak pontosan, délután pedig városnézés volt, amin persze mi is részt vettünk - mit Fotoapparat:)


 Blaga, a bolgár-német tandempartner
Sajnos ma lekéstem a Palacsinta Partyt, de holnap két interjú után jöhet a társas-délután, este pedig a zumba!
I can't wait!:)
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: