2012. február 29., szerda

Holnaptól tavasz van!!!!

Húúú, ma egy jó hosszú napot tudhatunk magunk mögött. Nem is azért, mert reggel nyolctól este hatig voltunk, hanem azért, mert nagyon-nagyon fárasztó volt.
- Régi magyar versen Balassi (egyik) leghíresebb verséről kiderült, hogy valószínűleg nem is ő írta.
- Zeneközvetítésen megnéztük a Szinetár-féle rendezésben Bartók A kékszakállú herceg várát
- Mondattanon elvesztettem a fonalat - remélem megkapom a fotót, ami a tábláról készült, mert sokkal durvább, mint bármelyik matek szakon.
- Helyesíráson a földrajzi nevek helyesírását vettük át
- Mozin megnéztük Francois Truffaut: A fekete ruhás menyasszony c- filmjét (amiről később még írok).

Nagyjából ennyi. Lehet, hogy nem tűnik soknak, de az volt :)
Holnap már mácius van! Annyira jó, az azt jelenti, hogy holnap már meteorológiailag TAVASZ van!!!! El sem hiszem! :'))) Már február legeleje óta minden, az órákon kapott papíromra, amire rá van írva, hogy tavaszi szemeszter, szívecskéket rajzolgattam!
A mai időjárás már hasonlított a kora tavaszihoz: a felkelő nap sugarai símogatták az arcom, mikor kinyitotam a szemem (mily' költői), 5ig nagyon szép világos volt, sőt, háromnegyed 6-kor még láttuk a naplementét és elég volt egy "kiskabát" a kinti tartózkodás céljából.
A mai napig emlegetem egy nagyképű gimis lány szavait, akin TÉNYLEG AZÓTA IS röhögök - két éve, ahogy kijött mögöttem a suliból, elkiáltotta magát, hogy : "Helló, tavasz, megjöttem!" Én meg fogtam a fejem, hogy szegény tavasz.... De mostmár, hello, tavasz, megjöttél!:)
Hóvirágot szeretnék, és madárcsicsergést is szeretnék, és színes világot is szeretnék, és fényt is szeretnék! És mindenből sokat!
De még ott tartunk (a mai nap tapasztalatai alapján), hogy ha lenne lisztünk, süthetnénk palacsintát, ha volna tojásunk. Ugyanis még sokat kell javulnia az időnek az én megkívánt tavaszomhoz - de már közeleg!
Ennek örömére hallgassuk meg Vivaldi Négy évszakjának Tavasz tételét:
Ezt mondja a Coelho-naptár. Nálam február elejétől úgy működik, mint egy horoszkóp. Nem tudom, hogy másnak is bejön-e ennyire, de február, mint az utazás hónapja nagyon-nagyon aktuális idézeteket tartogatott számomra!

A PTE-BTK este. Olyan, mint a Roxfort... Capitulatus!

Szép holnapot mindenkinek! (Most megyek mondattan házit írni)
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: