2011. december 31., szombat

Új Disney hercegnő a láthatáron!

A Disney nem hagyott fel az újabbnál újabb mesék gyártásával: 2012-ben Hófehérke, Hamupipőke, Csipkerózsika és a többiek mellé egy újabb hercegnő áll be a sorba: I. Zsófia. A vállalat ősszel mutatja be a Disney Chanel-en a Sofia the First című animációs filmet, valamint 2013 tavaszán a televízióra készített sorozatot az USA-ban, amely jóval eltér a régi, több, mint 70 éve megszokottól. A lány ugyanis óvodás korú, és nem a szőke herceget keresi.
A Disney ezzel a csavarral a 2-7 éves korosztályt célozza meg és próbálja bemutatni egy gyerek életének nehézségeit, így például a tanulás, beilleszkedés, vagy a testvéri kapcsolatok. Ebben nem mások fognak neki segédkezni, mint a Csipkerózsikából már jól ismert "tündérhármas": Flora, Fauna és Fiona. Ezen kívül több részben feltűnnek majd a régi idők hercegnői is, akik szintén útmutatást adnak a kiskorú Sofinak (Zsófiának, ki tudja, hogyan fordítják le). Nem kell aggódni a ruhákért, mivel a kis hercegnő ugyanolyan szép szetteket fog viselni, mint elődei, viszont a mese fő gondolata, hogy te magad vagy különleges, nem pedig a ruha, amit viselsz- nyilatkozta a bejelentéskor Nancy Kanter, a Disney Junior Worldwide általános menedzsere.
A történet nem bonyolult: Sofia egy átlagos lány egészen addig, amíg anyukája hozzá nem megy egy királyhoz. Ezután a palotában kell megtanulnia a hercegnők nem épp egyszerű életét.
A mese célja a fiatal korosztály tanítása, s a cél, hogy a gyerekek kapcsolódni tudjanak ahhoz, amit néznek.
Nektek hogy tetszik az új hercegnő?

Dana Hart

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Nagyon kedves vagy, hogy megosztod velünk, de erről én is tudtam. Még december 12-én írták egy külföldi Disneys oldalon. Való igaz, hogy lesz egy ilyen sorozat, de eddig semmi arra utaló információ nem érkezett, hogy Sofia Disney hercegnő lesz, ami reményeim szerint nem is fog bekövetkezni. :) A képen, amin a hercegnők vannak, azon pedig Merida is rajta van, de sajnos előreláthatóan ő nem lesz hercegnő, mert a mesét a Pixar készíti. Azért remélem, hogy Merida lesz a tizenegyedik, viszont szerintem Sofia nem lesz az. :)
xoxo, Lola
(www.walt-disney.gportal.hu)

Dana Hart írta...

Igen, én is kíváncsi vagyok, hogy milyen népszerűségnek fog örvendeni a sorozat (és főképp a film), mert a többi mesét még a szüleink és nagyszüleink is bármikor szívesen megnézik. Majd meglátjuk, mennyire ér fel velük. :)

Én is a külföldi oldalakat böngésztem és éppen ezért írtam hercegnőt, mivel Hófehérke, Hamupipőke, Mulan és a többi hercegnő közé sorolták, ráadásul több helyen úgy fogalmaznak, hogy a hercegnők között az első (aki nem felnőtt).
Köszönöm a kiegészítést, azért én kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle! :)

Névtelen írta...

Szofia