2011. december 6., kedd

Santa Calus is coming to town

Ma a gyerekek egyik legjobban várt ünnepe van, Szent Miklós napja. Azt hittem, hogy kinőttem már ebből az évszázados hagyományból, de jelentem: nem.
Tegnap bementem az egyetem aulájába és annyira megijedtem! Szét voltak dobálva a székek, asztalok, ajándékok szanaszét, rendőrök, helyszínelők. Hát elég ijesztő volt, főleg, hogy senki nem tudta, mi történt.
Photo by Judy"FRISS HÍREK A PÉCSI DIÁKGÁZOLÁSRÓL

A gyorshír rovatunkban már említett gázolásos balesettel kapcsolatban jutottunk a nap folyamán bővebb információkhoz.
Rendőrségi hírek szerint a baleset közvetlenül az egyetem épületének nyitása után reggel 6 óra környékén történt. Magazinunk riporterei 7 óra 30 perckor érkeztek a helyszínre, amikorra az áldozatot a mentők már elszállították, így nem tudtunk bővebb információval szolgálni az állapotát illetően. Azóta a pécsi Honvéd Kórház traumatológiai osztályának vezetője, Dr. Kolonics Albert elárulta, hogy a diákot enyhén sokkosan, könnyebb gerincsérüléssel és zúzódásokkal szállították a kórházba, állapotát mostanára stabilizálták, de a biztonság kedvéért folyamatos felügyelet alatt tartják.
A baleset körülményeivel kapcsolatban megkerestük a rendőrség szóvivőjét, de nem kívánt bővebben válaszolni a feltett kérdésekre. Riportereink a helyszínre vezényelt rendőröktől (Horváth Lajos főtörzsőrmester és Klosnyák Ferenc őrmester) sem kaptak kielégítő választ az üggyel kapcsolatosan.
Ellenben a helyszínelést végző szakember, Kecskés Róbert főhadnagy szűkszavúan ugyan, de némiképp kielégítő információkkal szolgált az esetet illetően: "Ez esetet nem nevezhetem egyetemesnek. Eme jeleket elemezve - melyeket e tetthelyen leltem - megnevezhetem tettesem: esztendeje nem vehettem szemre, mert nem ment el erre. Nemes, veres mente fedte, sereg esztendeje elment felette, s e tetemes jeleket negyvenhetes bekecse ejtette. Eme eledellel meg ezt etette, mely erre szelelt el, s sejtem, nem ember, de ezek felett nem fecsegek feleslegesen. Egyebekhez nem teszem nevem." - nyilatkozta Kecskés Róbert főhadnagy, baleseti helyszínelő.
Kecskés Róbert fent idézett furcsa terminológiájából, a helyszínelés végeztével kihelyezett körözési fotókból, a szemtanúk egységesen összecsengő beszámolóiból és a helyszínen talált méretes szánból valamint patanyomokból - melyek vélhetően rénszarvasoktól származnak - mindannyiunk számára egyértelműnek tűnik a következtetés.
De a kérdés továbbra is fennáll: vajon TÉNYLEG a köztudottan jószívű Mikulás felelős a gázolásért?"

(forrás:figya.hu)

Szóval erről volt szó. Hát annyira nem jött be, mintha rendesen sorba lett volna rakva a sok ajándék, de hát elnézzük.
Viszont a mai nap valami nagyon jó volt! Mindenhol Mikulásokat láttunk, ráadásul kaptunk tőle/tőlük szaloncukrokat is! Na meg max. pontos logika Zh-t írtam, de pár ponttal lemaradtam a legjobbtól, úgyhogy ha nagy Milkát nem is, de kis Milkát ott is kaptunk!
Valamint: a BTK egyik kérdőívének kitöltése során kisorsoltak három BTK-s ajándékcsomagot, ahol én voltam az egyik nyertes! Egy csomó mindent kaptam: egy Epson táskát, egy másik válltáskát, egy papírtáskát, egy sapkát, bögrét, nagyon szép kulcstartót, tollat, mappát meg mágneses könyvjelzőt. Na ki a király?:)

Úgyhogy ez a mai nap ajándék volt. Viszont annyit kell tanulnom, hogy nem látom a végét. Megyek is. 
Vizsgaidőszak...
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: