2011. december 28., szerda

Óriási KFT Ufóshow és elmaradt dunaújvárosi Quimby

Ma este hat órakor kezdődött és fél tizenegyig tart a harmincadik születésnapját ünneplő KFT zenekar ufóshow-ja a Budapest Sportarénában! Az együttes folyamatosan tudósít a Twitteren keresztül, így tudhatjuk, hogy minden a lehető legnagyobb rendben, hangulatban és nézőközönség előtt történik!
Ma reggel az MTV-nek adott interjút Bornai Tibor és II. Lengyelfi Miklós, a zenekar tagjai, miszerint a mai ufóshow a megkoronázása a harminc éves zenei pályafutásnak. Az együttes tagjait asszimilálódott földönkívülieknek tartják (persze csak a vicc kedvéért), s mikor megkérdezték, hogy miért ufóshow, vagy egyáltalán ki fér bele az ufó kategóriába, Bornai Tibor így válaszolt: " (...) Elég sok ember jön rá manapság, hogy nem érti a maga körül zajló dolgokat, nem érti a világot." Remélik, hogy este az arénában minél több földönkívüli fog velük tombolni az elmúlt harminc év legnagyobb slágereire.




Holnap (vagy akár már ma este) biztosan lehet olvasni a véleményeket a koncertről, ahol az együttes előtt Sárközy Fanni énekes, zongoraművész szórakoztatta a nagyérdeműt.
Természetesen egy klasszikust választottam tőlük, viszont egy friss feldolgozásban - az X-faktor elődöntőjében láthatott produkciót (Baricz Gergővel):



Egy másik, kevésbé (sőt, egyáltalán nem) örömteli hírről is beszámolok: a West Balkánban történt tragédia miatt szigorodott szabályok következtében elmaradt a december 26-ra tervezett dunaújvárosi Quimby koncert. Ezt sokan csak a koncert előtt másfél órával a facebookon bejelentett S.O.S. üzenetből tudták meg. Voltak, akik több száz kilométerről érkeztek és már ott voltak a helyszínen, tehát nem kis felháborodást váltott ki ez nemcsak a közönség, de az együttes részéről is. Ugyanis a zenekar tagjai az utolsó percekig harcoltak a hatóságokkal az engedélyekért, s ott is voltak a helyszínen. 19 éve minden karácsonykor játszottak Dunaújvárosban, úgyhogy egy erős hagyományt kellett megtörniük a szigorítások miatt. Tavaly több, mint 1500 nézős koncertet szerveztek, viszont ez idén már nem lett volna megvalósítható. A fennálló lehetőségek szerint ugyanis nagyjából 2-300 ember befogadására alkalmas (vagy csak ülőhelyes) helyei vannak a városnak. Egyelőre sajnos nem volt más lehetőség, az előre megvásárolt jegyeket vissza lehet váltani ott, ahol ezeket megvásárolták.



Remélhetőleg nemsokára bírok egy személyes bejegyzést is írni, de nem hiszem, hogy sokakat érdekelnek a fonetika rejtelmei (pedig igen érdekes!)...
Dana Hart

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én megértem az együttest, hogy nem akart egy pangó csarnokban 300 főnek játszani.
Mi ez az engedélyes hülyeség? Azt nyilatkozták a városházán, hogy 3 nap alatt nem sikerült kiállítani az engedélyt. vicc.....
Éljen a dunaújvárosi városvezetés!!!!!