2011. december 28., szerda

Óriási KFT Ufóshow és elmaradt dunaújvárosi Quimby

Ma este hat órakor kezdődött és fél tizenegyig tart a harmincadik születésnapját ünneplő KFT zenekar ufóshow-ja a Budapest Sportarénában! Az együttes folyamatosan tudósít a Twitteren keresztül, így tudhatjuk, hogy minden a lehető legnagyobb rendben, hangulatban és nézőközönség előtt történik!
Ma reggel az MTV-nek adott interjút Bornai Tibor és II. Lengyelfi Miklós, a zenekar tagjai, miszerint a mai ufóshow a megkoronázása a harminc éves zenei pályafutásnak. Az együttes tagjait asszimilálódott földönkívülieknek tartják (persze csak a vicc kedvéért), s mikor megkérdezték, hogy miért ufóshow, vagy egyáltalán ki fér bele az ufó kategóriába, Bornai Tibor így válaszolt: " (...) Elég sok ember jön rá manapság, hogy nem érti a maga körül zajló dolgokat, nem érti a világot." Remélik, hogy este az arénában minél több földönkívüli fog velük tombolni az elmúlt harminc év legnagyobb slágereire.
Holnap (vagy akár már ma este) biztosan lehet olvasni a véleményeket a koncertről, ahol az együttes előtt Sárközy Fanni énekes, zongoraművész szórakoztatta a nagyérdeműt.
Természetesen egy klasszikust választottam tőlük, viszont egy friss feldolgozásban - az X-faktor elődöntőjében láthatott produkciót (Baricz Gergővel):Egy másik, kevésbé (sőt, egyáltalán nem) örömteli hírről is beszámolok: a West Balkánban történt tragédia miatt szigorodott szabályok következtében elmaradt a december 26-ra tervezett dunaújvárosi Quimby koncert. Ezt sokan csak a koncert előtt másfél órával a facebookon bejelentett S.O.S. üzenetből tudták meg. Voltak, akik több száz kilométerről érkeztek és már ott voltak a helyszínen, tehát nem kis felháborodást váltott ki ez nemcsak a közönség, de az együttes részéről is. Ugyanis a zenekar tagjai az utolsó percekig harcoltak a hatóságokkal az engedélyekért, s ott is voltak a helyszínen. 19 éve minden karácsonykor játszottak Dunaújvárosban, úgyhogy egy erős hagyományt kellett megtörniük a szigorítások miatt. Tavaly több, mint 1500 nézős koncertet szerveztek, viszont ez idén már nem lett volna megvalósítható. A fennálló lehetőségek szerint ugyanis nagyjából 2-300 ember befogadására alkalmas (vagy csak ülőhelyes) helyei vannak a városnak. Egyelőre sajnos nem volt más lehetőség, az előre megvásárolt jegyeket vissza lehet váltani ott, ahol ezeket megvásárolták.Remélhetőleg nemsokára bírok egy személyes bejegyzést is írni, de nem hiszem, hogy sokakat érdekelnek a fonetika rejtelmei (pedig igen érdekes!)...
Dana Hart

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én megértem az együttest, hogy nem akart egy pangó csarnokban 300 főnek játszani.
Mi ez az engedélyes hülyeség? Azt nyilatkozták a városházán, hogy 3 nap alatt nem sikerült kiállítani az engedélyt. vicc.....
Éljen a dunaújvárosi városvezetés!!!!!