2011. december 25., vasárnap

A mandarin 2012 divatszíne

A Pantone emberei 1915 óta minden évben meghatározzák az év színét, amely 2012-ben nem más, mint a mandarin tangó, azaz a Pantone 17-1463.! Uralkodó lesz ez a szín a lakberendezés, öltözködés és a kiegészítők terén is. Igaz a divatvilág számára az Intercolor, azaz a Nemzetközi Színbizottság irányelvei számítanak döntőnek, de a Pantone munkatársai minden reklámfogást képesek bevetni a szín térhódítása érdekében.

Tavaly óta egyre nagyobb rajongói gárdának örvendhetnek a meleg színek, amelyek nemcsak vidámabbá teszik a viselőjüket és a környezetet, hanem önbizalmat is ad, valamint segít feltöltődni, energikusabbá válni. Lehet, hogy nem mindenkinek jön be/áll jól ez a szín, ilyenkor elég, ha az öltözködésünk kapcsán néhány kiegészítővel dobjuk fel a ruhatárunk.
A jó, hogy nagyon sok színnel kombinálható, valamint, hogy a vörösnek ezt az árnyalatát a férfiak is jobban kedvelik, mint a tavalyi "lonc" (élénk rózsaszín, amellyel eléggé beszűkítették a kedvelők táborát).
Ha ízlésesen válogatjuk össze a ruhatárunk, bútorzatunk vagy egyéb tárgyaink tangerine tango színű darabjait, akkor egy nagyon jó összképet adhat ki. Nem tudom, hogy mennyire sikerül elterjednie, de az biztos, hogy az internet már most tele van vele!

Nektek tetszik a tangerine tango? Szoktatok hasonló színű dolgokat hordani? Van a lakásotokban ilyen?

4 megjegyzés:

Bius írta...

Kíváncsi vagyok, hogy a nyomdából kikerülő színeknek mennyire lesz köze a monitoron láthatóhoz, de nekem tetszik! :-)

Sőt, az utolsó táskát elfogadnám!

semiramis írta...

Én a mandarint enni szoktam, mint viselni. Megyek is, megkívántam
nem rossz, akár divatszín is lehet

Névtelen írta...

Szerintem meg hülye, aki rá akarja erőltetni ezt a színt a divatvilágra. Minek bonyolítják túl? Black or white!

Dana Hart írta...

Szerintem azért kell a változatosság, hogy nézne ki, ha minden évben csak fekete és fehér lenne a divat? Megpróbálnak újítani, majd meglátjuk, bejön-e.