2011. november 1., kedd

Kémkölykök 4D: A világ minden ideje (2011)

Szombaton délután kikapcsolódásképp beültem mozizni. Megnéztem a palettát és két film között vacilláltam: az egyik a Lopott idő Justin Timberlake-kel és a Mamma Mia-ból is ismert Amanda Seyfried-del, a másik pedig a fent említett Kémkölykök 4D-s előadása volt. Utóbbi mellett döntöttem, mert kíváncsi voltam, hogy milyen Magyarországon a 4D-s technika. Dortmundban már volt szerencsém megnézni egy Shrek-ket 4 dimenzióban - a negyedik dimenzióként ilyen pluszokat kaptunk: előre-hátra és oldalra mozgó ülések, finoman az arcodba csapódó víz, szél, a lábadnál valami csiklandozós eszközök stb. Gondoltam itt is valami hasonlóra számíthatok.
Hát nem.
A film beharangozójánál 12-es a korhatár, de mikor lejárt a közel 10 perc reklám és ajánló, akkor kiírták, hogy korhatár nélkül. Már ez furcsa volt. A szemüvegem a film elején vagy negyed órán keresztül tisztítottam, ráadásul tiszta karc volt, de szerencsére nem zavart a látványban. Aztán elkezdték a vetítést.
Az egyik főszereplő Jessica Alba, vele indítanak az első jelenetben. Ami elég béna, mert 9 hónapos terhes, de még elkapja a bűnözőt úgy is, hogy közben ott szenved, hogy elment a magzatvize, a kocsin alig tud átgördülni és még sorolhatnám. Aztán a film közben meg a gyerekkel a hasára kötve szaladgál. Hát én nem tudom.

Aztán felhasználják a rossz mostoha-jó mostoha sztereotípiát is, aminek természetesen az a vége, hogy a gyerekek megszeretik őt.
Gyerekek. Cecil és Rebeca.  A lány szinte ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint az előző részekben Carmen Cortez (aki - hogy pozitívumot is említsek - a film közepén felbukkan), úgyhogy újat nem nagyon mutat. A fiú legalább okos és jól tud bánni az anagrammákkal - ebben a filmben PONT ezekre lesz szükség.


Az apa (Joel McHale) Wilbur Wilson. Foglalkozása szerint kémvadász. A felesége egy kém. A kutyája egy kémrobot. Erről ennyit.
Ha egyszer is elmosolyodtam, akkor az a kutya szövege miatt volt. Szerintem az egyetlen értelmes karakter a filmben :)
És azt sem igazán értettem, hogy most mi is van az idővel? Mert a"főgonosz" célja az volt, hogy megállítsa az időt. Ennek ellenére az idő olyan gyorsasággal pörög, hogy ha ma például kedd van, akkor az kedd. Szerda. Csütörtök. Vagy már holnap este 6 óra. ???

4D technika. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én a film második felétől már nem érzékelem a 3D-t, valószínűleg megszokja a szemem. De ez az én hibám. Viszont: a negyedik dimenzió a szaglásé volt. Ami annyit takart, hogy kaptunk egy kártyát 8 számmal, és ha a "szkrínen" felvillant az adott szám, akkor kaparni kellett a papírt, mint az őrültek. Na már most én kapartam így, kapartam úgy, de semmi illatot vagy szagot sem éreztem. De a körülöttem ülők sem. Az egész papírnak valami rágó illata volt, de az pont nem kellett sehova. Úgyhogy elég gyenge.
Nekem egy nagy csalódás volt a film, mind a poénok, mind a cselekmény, mind a beharangozott látvány miatt. Remélem más jobb véleménnyel lesz róla.
10/4

Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: