2011. november 23., szerda

Heti mustra

Most TALÁN tudok egy kis időt szorítani a sok tanulás mellett, ugyanis ma megtartottam a referátumom művészetközvetítésen egy 800 oldalas filmelmélet könyvből: Nemeskürty István: A képpé varázsolt idő - A magyar film története és helye az egyetemes kultúrában, párhuzamos kitekintéssel a világ filmművészetére...
Jól hangzik, mi? 45 perc lett úgy, hogy csak a felét adtam elő. Persze vetítettem is Melies-t (Utazás a Holdba, 1902), Hyppolitot (1931, 1999), A vonat érkezését (1895) és hasonlókat.
A másik jó hír, hogy négyes lett az első irodalomtudomány ZH-m, ami az egyik legjobbnak számít az írók közül! :)
Úgyhogy szeretem az egyetemet:)
Na, de tekintsünk vissza kicsit a hétvégére. Vasárnap otthon voltam, ami pont jó volt, mivel jött Viki, Janó és Benedek is hozzánk! Hát ha van okos, szép és aranyos kisfiú, akkor Benedek az. A mai gyerekek már annyira kenik-vágják ezeket a modern kütyüket, hogy hihetetlen. Ahogy csináltam a fényképeket, még nem is kattintottam, máris jött, hogy megnézze, milyen kép készült róla!:) Aztán fogta a telefont, odarakta a füléhez és elkezdett bele beszélni. Nem semmi!:)

Új helyszín: Pécs.
A hét elején könyvvásár volt az egyetem aulájában, ahol 50%-os kedvezménnyel lehetett különböző könyveket vásárolni. Úgyhogy én is válogattam és meg is találtam pár nagyon jó könyvet, amik közül kettőt felraktam a könyvespolcomra. Az egyik a régi magyar irodalom szövegeit köti egy csokorba, míg a másik a 2011-es év legjobb verseit tartalmazza. Úgyhogy ha nem lenne elég olvasnivalóm, akkor ezeket is a kezembe vehetem!
 Aztán még a múlt héten (összezavar az idő) Judyval és Adrival gyalog jöttünk vissza a suliból (szombaton!!!) és Judy csinált pár tök jó képet rólunk. Köszönjük!:)


kedvenc

ezt meg már én csináltam a kolesz ablakából
Szombaton meg suliban voltam (ahogy már mondtam): nyelvészeti órát tartottunk, ahol mindenki az általa választott témából referált, úgyhogy tök érdekesek voltak. Na meg volt vízforraló, vittünk teát, cukrot, sütit, rágcsálnivalót, készültek fotók, csoportkép meg minden. Úgy elment az a 4-5 óra, hogy észre sem vettük! Máskor is ilyen szemináriumot!:)
Ezek után viszont megyek drámákat olvasni! Majd jövök egy filmajánlóval :)
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: