2011. október 20., csütörtök

Pécsi sorstárs :)

Ezen a héten volt pár (?) nagyon jó pillanat (természetesen úgy, mint minden napban)! Itt volt például Brigó is Pécsen, mert most volt sulijuk, úgyhogy kétszer is találkoztunk!
Hétfőn beültünk egyet gyros-ozni, aztán végre megtudtam, hogy hogyan kell eljutni a Széchenyi térre! Most már mindenkinek el tudom magyarázni, hogy hol  van a dzsámi, a városháza, a Zsolnay-kút, a Hunyadi-szobor, a Szentháromság-szobor - na meg a "meki". Este annyira szép, hogy hihetetlen, ha nem lenne hideg, többször is elsétálnék arra! :)
Aztán még elsétáltunk a Mecsek cukrászdába, ahol megkóstoltuk az ország tortáját! Nagyon finom, de kicsit mást vár az ember. Most vagy rizskoch, vagy köles. De inkább lett volna az előbbi. Ja, és a dzsem sem folyt ki belőle úgy, mint a tv-ben.


Az ország tortája 2011 - kecskeméti barackos köles


Úgyhogy a hétfő este tök jó volt! Csakúgy, mint a szerda :) Megbeszéltük, hogy edzés után beülünk valami olyan helyre, ahol lehet vacsorázni, aztán meg majd kiderül. A koleszban készülődtünk és - most készülj - pezsgőzTÜNK! Igen, durva, én is ittam két pohár barackos pezsgőkoktélt! Nem volt rossz (sőt), de azért nem fogok rászokni. :)

ti pezsgőztetek már bögréből? Törpapás bögréből???

Aztán végül addig készülődtünk, hogy már elmúlt 10 óra, mire elindultunk. Annyira durva, hogy Pécsen majdnem minden étterem vagy büfé vagy bármi bezár 10 után! Hihetetlen, kerestünk mindent már, de semmi (a McDonald'sba nem akartam menni). Az utolsó busz, amivel be tudtunk volna menni a centrumba, 22.20kor ment, arról meg lebeszéltük magunkat. Hihetetlen, nem csalódtam benned, Pécs! Semmi nem volt nyitva egy ilyen éjjel-nappalin kívül, ahol ablakos kiszolgálás van. Úgyhogy mit volt mit tenni, vettünk 2 csomag csipszet meg egy doboz őszilét és leültünk egy padra és megettük... Köszönjük...
De ettől eltekintve jó volt, meg jó sokat nevettünk, amiért már megérte, de ja! Majdnem elfelejtettem, hogy gondoltunk arra, hogy akkor rendeljünk pizzát. 22.20kor telefonáltunk, és közölték, hogy bocsi, negyedkor lezárták a gépet és nem tudnak rendelést felvenni. Felhívtam Dórit, hogy nézze meg, hogy a többi pizzériánál meddig van házhoz szállítás, de mindenhol max. 10-ig. Pécsen. Hihetetlen.

Úgyhogy 11-re vissza is értünk a koleszba, mert rájöttünk, hogy amúgy sem tudunk menni magassarkúban. De amúgy nem volt rossz este! :)
Ezután még Adri is lejött az ötödikről és kettőig beszélgettünk - mármint Adri beszélt :DD
Most pedig kettőre megyek Bibliára, a téma: A Biblia és a Gilgames összehasonlítása, majd verselemzés Szabó Lőrinc Semmiért egészen c. versével. Gyerünk BTK!

Dana Hart

2 megjegyzés:

Adri írta...

http://www.ek2010.hu/index.php?id=854

Itt a kulcs. ;):):*

Dana Hart írta...

köszi Adri!
akkor mi Dórival nagyon frissek voltunk, mikor fényképezkedtünk előtte/alatta szeptember elején. Tök jó!! :)