2011. október 28., péntek

Pécs - ha így folytatod, még a végén megkedvellek!

Sziasztok, megpróbálom összefoglalni a tegnap estét úgy, ahogy átéltük, minden más tényezőtől eltekintve - erről majd máskor számolok be, mert ezt a két teljesen eltérő helyzetet nem lehet egyszerre elmesélni.
Szóval tegnap edzés után Ritussal és Mancival elmentünk Pécs szívébe sétálgatni, de előtte már megbeszéltük, hogy nemcsak valami mezei sétát iktatunk be, hanem fényfestünk.
Még sosem csináltam, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, hogy sikerül-e.
Már az elején leszögezem, hogy nem hangoztatom minden sorban, hogy milyen jó este volt, leírom inkább most: NAGYON! :)

Először is leszálltunk a buszról (random, már nem emlékszem hol, de nem ott, ahol eredetileg akartunk), és elsétáltunk a székesegyházhoz. Olyanok voltunk, mint valami turisták, én összevissza fotózgattam, őslakos Rita meg idegenvezetést tartott a bevándorlónak és az idegennek. :D
Aztán kipróbáltuk a fényfestést! Annyira jó! Főleg ha rájövünk a technikájára, akkor meg még élvezetes is. Konkrétan végignevettük azt a pár órát, SENKI nem hitte volna el rólunk, hogy csak forró csokit ittunk (akkor még azt sem) :)

ugye milyen jóó? :)

A többi képhez kattints a további bejegyzésekre!

Aztán csináltunk pár képet a dóm előtt, aztán továbbmentünk. Tök jó, hogy itt minden egy helyen van, alig kellett sétálnunk, máris ott voltunk a lakatfalnál! Hát annyira jó!
"A szerelmesek lakatjai Pécs látványossága. A lakatok egy olyan vaskerítésről lógnak fürtökben egy belvárosi utcában, amelynek voltaképp soha nem volt kerítés funkciója, inkább egy nélküle puszta sarkot díszített. A kerítés a Janus Pannonius utcában található, amely a Széchenyi téri Jakováli Hasszán Dzsámiját és a Pécsi székesegyházat köti össze, a ciszterci Nagy Lajos Gimnázium hátsó homlokzatához közel, a túloldalon. Szokás a lakatba belegravírozni a szerelmesek vagy a házasodók nevét is.
Nem tudni, pontosan mikor kezdtek el gyűlni a lakatok (az 1980-as évek elején már biztosan ott voltak). Eredetileg a közelben levő középiskola végzős tanulói helyezték el itt az iskolai szekrényük lakatját a sikeres érettségi után[1], ma olyan szerelmesek zárnak lakatot a kerítésre, akik azt kívánják ezzel a gesztussal megerősíteni, hogy összetartozásuk örök." (forrás: Wikipédia)

Sőt, már bővíteni kellett, mert nem volt hely, úgyhogy egy másik sarokba is raktak kerítést, ami szintén nem messze van a telítettségtől.
A lakatfaltól már látni lehet a dzsámit, onnantól kezdve pedig az egész Széchenyi tér elénk tárul. Este olyan jól néz ki!
Mondanom sem kell, ott is fotóztunk :) (azért csak leírom: hangulatban nem volt hiány)


Aztán mikor kellőképpen átfagytunk, bementünk a McDonald's-ba. Szerintem már mondtam, hogy nem szeretem a mekis kaját, de ott legalább volt forró csoki. Meg nem akartam kitűnni a sorból, erőszakkal rábírtak, hogy egyek egy McMenüt (na jó, nem:)). Meg sem bírtam enni ezt a csomó mindent. Nem vagyok én erre a tömény egészségtelenségre kiképezve. De volt egy srác, aki kb. 12 sajtburgerrel a tálcáján jött fel - na ő ki van! :D

minden menühöz járt egy bögre. Az enyém tök jó zöld!


Ez a meki annyira jól néz ki! Nagyon szépen be van rendezve (azért nem csináltam képet - túl sokan voltak és így is mindenki minket nézett)!
Rövidesen (kb. fél óra múlva :)) elindultunk, mert Ritus galád módon képes volt otthagyni minket, úgyhogy sétáltunk a megállóig. Egyre nagyobb teret hódít itthon is a halloween, már indnemféle jelmezeket is árulnak:Miután Rita elment, Mancival még sétáltunk egy kört. Ez az este nem igazán "ment" neki - olyan volt, mint a flippergolyó: mindennek nekiment, megbotlott, félrelépett - nagyon nagy volt!! :))) Én meg beszélni nem tudtam (hőnap, neincs stb.), Ritus meg mindenkit kritizált - pedig mi megmondtuk, hogy a Nyár van egy Neoton szám (de nem hitte el)! :D

???


huh, nagyon szép, ráadásul annyi jó darabot játszanak most!

ez egy játszóház - a Király utcában! Városiak...

van egy rész tele ilyen oszlopokkal, amin pécsi kötődésű emberek idézetei vannak

Aztán végül hazakeveredtem, de még este a koleszban is kipróbáltam a fényfestést. Ki kell találnom új formációkat, mert ez nagyon jó móka!

Azt hiszem, mára ennyi kép elég is volt, lehet, hogy később még szivárogtatom a többit is!
Ma pedig fiúmeccs lesz, Kecskeméttel játszanak, kíváncsi vagyok!
(Ui.: a másik témáról máskor.)
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: