2011. október 14., péntek

A Coca- Cola igazából

 Szeretek olvasgatni rejtélyes igazságokról, misztikus történetekről, életmódról és minden érdekes dologról. Több nagyon jó oldal van az interneten, melyek olvasgatása közben kedvet kapunk utánanézni a dolgoknak. Megláttam ezt az írást, és eszembe jutott, amit régen olvastam a kóláról. Most megosztom veletek is:

Apró titkok az életben maradáshoz - A Coca-Cola hatásairól

Mindenekelőtt megkérdezném:  Egy pohár Colát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta vizet?

 A vízről: Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos. Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el.
 A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és izületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat. Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál. Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? Általában 8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.

Ami már történelem

 Egy John Stith Pemberton nevű atlanti gyógyszerész találta fel a Coca Cola elődjét 1865 áprilisában, amikor súlyosan megsérült a colombusi csatában. A konföderáció katonájaként morfinista lett, és hogy mérsékelje függőségét a francia Vin Mariani mintájára saját, alkohol és kokaintartalmú italt fejlesztett ki magának. A cég idegnyugtató gyógyszerként forgalmazta, de az atlanti alkoholtilalom miatt kénytelen volt egy alkoholmentes verziót is előállítania. Cukros kokalevelekből és kóladióból készítették el a szirupot, melyet szénsavas vízzel hígítva kínáltak a helyi gyógyszertárban, poharát 5 centért. 
 A Coca-Cola logó és márkanév a gyógyszercég könyvelőjétől, Frank Mason Robinsontól származik, és az első reklámokban morfium és ópiumfüggőknek ajánlották a "csodakészítményt". Az eredeti összetétel 8,46 mg kokaint tartalmazott, ezek után sem lehetünk nyugodtabbak, ugyanis a Coca-cola receptje mind a mai napig titkos összetevőkből áll. 

"Használata"

 A Coláról: Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t: Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik. A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba, és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával. Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg. Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá. Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot. Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.
 Hasznos információ: A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához. A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni. A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!
 Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t?

(forrás: http://elfelejtettigazsag.blogspot.com/)

Figyeljük meg, hogy mi történik, ha Mentos cukorkával keverjük ezt a csodás cukrozott löttyöt:
Ezek után szerintetek mi történik a gyomrunkban???

Amúgy tudtátok, hogy a kóla eredetileg zöld színű?
Eddig sem ittam, ezután sem fogok...
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: