2011. szeptember 14., szerda

Planking őrület

Furcsa egy világban élünk, az emberek többsége szerint minél feltűnőbb, őrültebb, megbotránkoztatóbb valami, annál jobb.
Május környékén hódított teret Magyarországon az új őrület, amivel a fiatalok először Szegeden hívták fel magukra a figyelmet. Ez nem más, mint a planking, vagyis ha nagyon le akarjuk fordítani, talán magyarosan a "deszkázás" vagy "mereven, vigyázzban fekvés" szavakat társíthatnánk hozzá. Vannak ilyen ráérős őrültek, vagy nem is tudom, mit lehetne mondani rájuk, akik preferálják ezeket a dolgokat. Ki érti ezt?
Na, megpróbálom elmagyarázni, miben áll a dolog lényege: az ember keres valami extrém helyet - mondjuk egy oszlop tetejét, egy szemetest, két áruházi polcot -, és hasra fekszik, megfeszíti a testét, és várja, hogy valaki lefotózza és feltegye a netre, legtöbb esetben a facebookra. Mi pedig jót nevethetünk ezeken az őrülteken.
De miért jó ez? A mozgalom követői szerint ez egy életérzés, amitől az ember jól érzi magát. De kérdem én: mit érez ilyenkor a megfeszített testtel hason fekvő ember? Hát én másnap az izomlázat érezném, nem a boldogságot, de hát kinek a pap, kinek a papné.
(Ha már itt tartunk, ma az egyetemen annyira fáradt voltam, hogy nem volt erőm önálló mondatokat összerakni, úgyhogy hasznos hasonlatokkal és szállóigékkel közöltem a mondandóm. Pl.:
-Hol vannak a lányok?
Dana: - Eltűntek, mint szürke szamár a ködben.

- Húú, olyan fáradt vagyok, végem van, mint a botnak.
És hasonló csodálatok.)
Na, a kis kitérőm után rázódjunk vissza a plankinghez. Szerintem most már muszáj mutatnom valamit, hogy vizuális legyek:
 
Remélem, ezek után mindenki érti a lényegét. Ha esetleg valaki menőnek tartja és utánozni akarja őket, akkor csak saját felelősségre, ugyanis nem egyszer történt már baj ebből. Például az egész történet onnantól kezdve vált elterjedté, hogy egy 20 éves férfi a hetedik emelet erkélyén plankingelve kiesett és szörnyet halt. Tehát a kockázatokról és mellékhatásokról...
Viszont ha mégis kipróbálnátok, küldjetek nekem is egy képet!Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: