2011. szeptember 17., szombat

Pécsi élet - elkezdtük

Elindult a pécsi egyetemista élet. Eleinte azt gondoltam, hogy ó, ez engem nem igazán érint, elmegyek majd moziba, színházba és nagyjából ennyi, mivel nem vagyok kíváncsi a sok, szórakozóhelyen található emberre, akik - mondjuk úgy - már nem szomjasak. Aztán pénteken elkezdődött a Pécsi Örökségfesztivál, ami a rengeteg színvonalas kulturális rendezvény mellett egy csomó remek együttes koncertjével is büszkélkedhet.
Úgyhogy a pénteki edzés után úgy döntöttem, hogy beállok az egyetemisták sorába és nyakamba veszem a várost. Végül kikötöttem a Séta téren (azért, mert az volt a leghangosabb a környéken), és megnéztem, hogy mire kíváncsi a tömeg. Igazából tudtam, hogy Heaven Street 7 és Vad Futtik koncertek lesznek, úgyhogy nagy meglepetés nem ért, viszont így úgy tűnhetett, hogy spontán voltam (pedig anyira nem).
Hát a koncertek hétkor kezdődtek, én meg nyolc óra tízre értem oda, de gondoltam, hogy úgyis később kezdenek, mint ami, ráadásul a Vad Fruttik voltak előre írva, úgyhogy nem aggódtam. De mire megtaláltam a színpadot, addigra konstatáltam, hogy a Heven Street 7 kezdett - ráadásul nagyjából időben -, úgyhogy hallottam az utolsó 4-5 számot és vége... Hát szívás...
Ott találkoztam Ágnessel, az egyik csoporttársammal, akivel a koncert végén beálltunk a sorba fotóért :)
 


Mivel lekéstem a felét, így gondoltam maradok a következőn is, bár nem is ismertem igazán ezt a bandát... És annyira nem is szerettem meg. Egy tök jó előadásmód mögött viszonylag gyengécske számok állnak. De mindegy, végül hozzájuk is odamentünk :)



Majd ha egyszer hattttalmas rajongó leszek, akkor legalább elmondhatom, hogy van közös képem.
Amúgy el kell mondanom, hogy tök nagy tömeg volt, én nem szoktam hozzá ehhez egy 2700 fős faluban. Teljesen megtelt a színpad előtti, melletti és mögötti tér, ezeken kívül pedig minden olyan olyan hely, ahol még hallható volt a muzsika. Duuuurva volt!!!





A héten még lesz egy csomó program, ráadásul elkezdik vetíteni  a Johnny English 2-t Rowan Atkinsonnal! Gyerünk Pécs!
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: