2011. szeptember 1., csütörtök

Pécs - első élmények a nagyvárosban

Hello! Beköszönök, mivel már régen jártam itt, de annyi minden történt, hogy egyszerűen nem tudtam írni egy sort sem. A helyzet, hogy még most sincsenek meg azok a képek, amiket posztolni akarok, de majd ebbe a bejegyzésbe fogom beilleszteni őket.
Először is, most először belekóstoltam az egyetemi életbe! Kedden indultam Pécsre, ahol reményeim szerint a következő 3 (jobb esetben 5, vagy 8) évem fogom tölteni. Szerintem már említettem, hogy a facebookon van egy magyaros csoport, ahol megismerhettük egymást, ha csak az interneten keresztül is. És láss csodát, beért az IC, és a vonatra már együtt szálltunk fel egy csoporttársammal! Úgy, hogy ott találkoztunk először - de tök jó volt, meg végigbeszélgettük az utat, ráadásul már előre szóltunk a koleszban, hogy egy szobában szeretnénk lenni, úgyhogy minden tök jól jött ki :)
Hát megérkeztünk Pécsre, az út egy részétől viszont egyedül buszoztam a koleszig, úgyhogy bekapcsoltam a gps-t a telefonon, hogy odataláljak, de azért megkérdeztem pár munkást unterwegs.
Aztán végül odataláltam. Konkrétan a világ tetejére kellett felmennem, hogy elérjem a kollégiumot. Olyan emelkedők voltak, hogy úgy gondoltam, hogy inkább meghúzom magam félúton az uszodába, mert én ezt nem bírom. De azért gyűrtem magam.Hát ez volt a kolesz. Szerintem annyira nem tűnik barátságosnak kívülről, viszont nemrég újították fel, és belül nagyon szép minden. Egy helyiség van felosztva két szobára, mellettünk fiúk aludtak, de nagyon kis csendesek voltak (lehet, hogy egész éjjel buliztak :)). Viszont a szép szobák olyan kicsik voltak, hogy alig fértünk el benne ketten, mert úgy már szűkös volt a hely. Na, mindegy, attól még szép volt.
Este meg lementünk az egyik "szintén magyaros" lány albérletébe ismerkedni, ahol egy olyan finom áfonya koktélt ittunk, hogy még. Aztán pedig elindultunk a "Szenesbe", ami egy, a BTK-ba beépített szórakozóhely. Mi oda Judyval (a vonatozó-, nem ivó, nem dohányzó szobtársammal) és Ágival (aki szintén a koliban aludt) már nem mentünk. Visszasétáltunk a hegyre...
Jó volt megismerni a csoporttársaimat, tök pozitív volt minden(ki) :). Ráadásul egy kicsit körbenéztünk Pécsen.


Ahhoz képest, hogy viszonylag időben (fél 1 körül) lefeküdtünk, reggel úgy kellett magunkat kiimádkozni az ágyból. Ugyanis kezdődött az orientációs nap, ahol elmondtak pár fontos infót, de a lényeg a beiratkozás volt. Körbenéztünk minden fontos helyet és rájöttem, hogy ez a BTK csodálatos. És gyönyörű!


És ha valaki megkérdezi, akkor végre elmondhatom, hogy a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar szakos hallgatója vagyok! :))
Csudaszép. És ide fogok járni!

Ott sasolunk Judyval

A botanikus kert meg egyszerűen lenyűgöző, úgyhogy lesz hol tanulnom :)
Összességében is iszonyat jó volt, nemhogy részleteiben :) Délután meg sikerült elérnünk a vonatot (ami nem mellesleg késett), úgyhogy már negyed 6-kor itthon is voltam! Nagyon jó volt!
Pécs, azt hiszem, meg foglak kedvelni!

Ui.: esti séta:Próbáltunk betörni, de nem volt az igazi, úgyhogy csak támasztottuk a kaput :D

D, mint Dana


Ui-ui.: ma szeptember elseje van, ami tele van évfordulókkal. Például:
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: