2011. augusztus 17., szerda

Változó szerelem (2010)

Tegnap megnéztem ezt a filmet, mert mindenki el volt ájulva tőle, gondoltam, nem hagyhatom ki. Igazából nem tudom megmondani, hogy tetszett-e vagy sem. A részletek nagyon jók benne, minden jelenetet nagyon jól megcsináltak, viszont - ahogy a filmben is kiemelt jelentőséget kap - a részek összessége nem volt olyan jó hatással, mint külön-külön nézve. Viszont ha nem az egészet nézzük, akkor azt mondom, hogy érdemes megnézni.


A történet egyszerűen bonyolult. A másodikos Bryce Loski és családja egy új környékre költözik, ahol a szomszéd Juli Baker első látásra beleszeret és konkrétan tönkreteszi Bryce általános iskolás éveit, mivel a fiú próbál folyamatosan elmenekülni előle, taszítja a lány jelleme, hogy folyamatosan egy platánfa tetején ücsörög, meg hogy csirkéket nevel stb. A folyamatos elutasítás hatására a lány a középiskolában eltávolodik a fiútól, aki furcsa módon szerelemes lesz Juli Bakerbe. Aztán persze a vége happy end.

Az a jó (és érdekes) a filmben, hogy a jeleneteket általában kétszer is láthatjuk: a fiú és a lány szemszögéből. A történet nagyrészt flashback-re épül, mivel a szereplők visszaemlékezéseiből ismerjük meg a sztorit. Persze mindketten az általuk értelmezett szemszögből mutatják be a dolgokat, ettől érdekes az egész, eldönthetjük, hogy kinek is "szurkolunk". Megjegyzem, a film közben ez kicsit meg fog változni.
A mellékszereplőket nagyon jól használták a filmben: éppen annyira, amennyire kellett ahhoz, hogy ne "két szereplős" legyen a történet, de néha ők mozdítják tovább a cselekményszálat.

A film összességében nem rossz, de a részleteket nézve az igazi. Érdemes megnézni
10/7

Dana Hart

1 megjegyzés:

Nagy Patrícia írta...

Szerintem egészében is fantasztikus film, én nem találtam túl bonyolultnak, inkább csodálkoztam, hogy ennyi flashbackkel megtoldva is érthető, tiszta és élvezhető volt. Azt hiszem, ez a legújabb kedvencem! :))