2011. augusztus 23., kedd

Személyiségteszt Jungtól felsőfokon

 Jungi személyiségteszt  (<--katt a szövegre, ha ki akarod próbálni. Érdemes!)

Egy ismerősöm ajánlotta (mint egy jó gyógyszerreklám :)), hogy próbáljam ki. Kipróbáltam, és most én ajánlom nektek. Ez a Jung-Myers-Briggs típuselmélet, ahol az embereket különböző csoportokba osztják az érzelmi-értelmi válaszaik alapján. Így tartozhatunk a tanácsadó, tanító, előadó, ellenőr, feltaláló, vállalkozó és egyéb csoportokba is. Én lángelme vagyok!!! (INTJ) Nagyon részletes jellemzést ad a végén, több kategóriában (munka, karrier, magánélet, humor stb.), amik kifejezetten tetszenek! Próbáljátok ki! Légyszilégyszi! :) Tényleg tök jó! És nem vesz el több időt 5 percnél. Igen/nem válaszok és a végén a kiértékelés.

A jellemzés végigolvasása pedig külön élvezet.
Az én rövid lángelme jellemzésem: Eredeti gondolkodásmódú, és mindent megtesz elképzelései megvalósításáért. Könnyen felfedezi a külvilágban az összefüggéseket, mintázatokat, és messzemenő magyarázatokkal áll elő. Ha elhatározza, a munkáját alaposan megszervezi és végrehajtja. Kételkedő és független. Magasak az elvárásai, mind másokkal, mind saját magával szemben.

Érdekesség. Ajánlott foglalkozások:
tudós, diktátor (???), rendszer elemző, filozófus, szoftver tervező, nukleáris mérnök, statisztikus, kurátor, számítógép-programozó, űrhajózási mérnök, villamosmérnök, csillagász, vadászpilóta, rendszergazda, idegsebész, paleontológus, filozófia egyetemi tanár, vegyészmérnök, epidemiológus, törvényszéki tudós, múzeumi kurátor, tudományos segédmunkatárs, szerelő,  könyv szerkesztője, régész, laboratóriumi technikus, könyvesbolt tulajdonosa, törvényszéki antropológus, politikai elemző, kutató, könyvtáros

Nem ajánlott foglalkozások:
reklámszakember, szórakoztatóipar, előadóművész, énekes, gyermekgondozó, kocsmáros, DJ, esemény koordinátor, fodrász, esküvőszervező

Egy INTJ (azaz lángelme) lehet, hogy kedvel téged ha...
- szándékosan nem figyel rád
- túl sokat kritizál
- hajlandó abbahagyni az olvasást/írást/rajzolást/tanulást, hogy beszélhessen veled
- megjegyzi, hogy esetleg INTJ lehetsz (ez az elismerések elismerése)
- felveszi a telefont
- mosolyog
- elmeséli, amikor sikerült egy nagy terve (erre nagyon figyelni, mert ez az INTJ szívének kulcsa)
- megbámul, ha beszélsz hozzá, vagy úgy amúgy (és ez nem a halált okozó nézése)
- meg tudod nevettetni
- csak hogy beszélhessen veled, feltesz egy teljesen ártatlan, műszaki kérdést
- megpróbálja felvillantani agykapacitását
- két szónál hosszabb válaszra méltat
- magához tér a közeledben, de a beszélgetés személytelen marad
- elmagyaráz bármit is
- megpróbál szarkazmus nélkül is vicces lenni
Mivel az Introvertált Intuíció (ha jól gondolom, ez a belső megérzés szerűség) uralja a személyiségüket, az INTJ-k a világ  megfigyelésére és gondolatok illetve lehetőségek megalkotására koncentrálják az  erejüket. Az elméjük folyamatosan adatokat gyűjt és összefüggéseket keres köztük.  Elképesztően jó meglátásaik vannak, és általában gyorsan megértenek egy-egy új  ötletet. Ugyanakkor a fő motivációjuk nem az, hogy megértsenek egy elképzelést, hanem inkább az, hogy az adott elképzelést hasznosítsák valahogy. Az INTP-vel  ellentétben ők nem gondolnak végig egy elképzelést olyan mélyen, ahogy csak lehet, csak azért, hogy teljes egészében megértsék. Az INTJ-ket az hajtja, hogy  következtetéseket vonjanak le az elképzelésekből.


„Állandóan tanulok valami újat, hogy megoldjam a problémákat, amikkel találkozom. A férjem békén hagy, amikor látja, hogy elkapott az, amit ő úgy hív, hogy „a töprengés ideje”. Csomókat bogozok ki még álmomban is.”
Hát ez nagyon jó! :))) csináljátok meg!


Konkrétan ezeket a képeket adta ki az elemzés végén. Hááááááááát végülis :)


Végre itt a magyarázat! :Dés ha már itt tartunk, akkor teszek rá egy lapáttal, megmutatom a szobám falát:

Igazi géniusz vagyok :D
Hát ez tök érdekes :)


Ui.: ugyanazon az oldalon rá lehet keresni több jellemzőre. Én most találtam egy ilyet, amiből az én típusomra jellemző tanulási stílust mutatom meg:
Érdeklődés Elméletek és átfogó magyarázatok.
Legjobban így tanulnak Osztályozás, elemzés, logika alkalmazása.
Szükségük van Intellektuális kihívásra, az érzésre, hogy  meg kell oldaniuk egy fontos problémát, hogy aztán képesek legyenek belelendülni.
Amit elvárnak a tanártól Hogy tisztelettel bánjanak velük és ők is tisztelhessék a tanárt szaktudásáért.
Tökéletes jellemzés. Köszönjük :)

Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: