2011. augusztus 2., kedd

Jobb agyféltekés rajztanfolyam - első nap

Ma kezdtük a tanfolyamot, amit már annyira vártam! fél 9-kor neki is álltunk és 3-ig keményen nyomtuk, de valahogy nem volt olyan fárasztó, mint amennyire gondoltam. Melinda, az unokatestvérem a "mester", ő tanít minket, remekül felkészült és nagyon hatásosan csinálja a dolgot! :) Nagyon élvezetes!
Mikor bementünk, már ki volt készítve minden asztalra a felszerelés: monopol radír (eddig azt sem tudtam, hogy ilyen létezik, a nap végére meg már úgy használtam, hogy észre sem vettem, csak azt, hogy már radíroztam is vele), hegyező, a mindenki számára ismerős "elefántos radír", ceruza-hegyek (HB, 2B, 4B, 6B). Erről megjegyzem, hogy reggel még fogalmam sem volt, hogy mi a különbség, vagy hogy van-e egyáltalán, ehhez képest az utolsó rajzom már háromféle cerkával készítettem el. Fejlődök! :)

 Plusz persze kaptunk még egy csomó fajta papírt. Na meg tükröt, állványt, amit keretként használunk, filcet és hasonlókat.

Hát az első feladattal már bedobtak minket a mély vízbe: meg kellett fogni a tükröt és le kellett rajzolnunk saját magunkat... Nem hiszem, hogy sok kommentár kéne hozzá, jó lesz a kontraszt a 4. napon :D
Ezután le kellett rajzolnunk a kezünk. Ahogy látjuk. Inkább megmutatom:
Látjuk? Még semmi javulás, csak aránytalan próbálkozás.
A következőkben 8 részre kellett osztanunk egy papírt, majd mind a 8 részbe egy-egy meghatározott dolgot kellett rajzolnunk: alma, napocska, házikó, szem, bicikli, virág, korona (és nem tudom mi a nyolcadik). Rá kellett jönnünk, hogy mindannyian leragadtunk az óvodás szinten - mindenki ugyanazt, ugyanúgy, ugyanolyan bénán....
Majd jött egy kis elmélet, közben megrajzoltuk a tenyerünk erezetét, tükröztök a rajzainkat, próbáltuk kizárni a logikus bal agyféltekénket. ( ezt már részletesen kifejtettem kicsit előbb: bal kéz - jobb félteke?)
Aztán a szünet után egy másfél órás feladat következett: egy Picasso képet kellett megrajzolnunk, nem is akárhogy: fejjel lefelé! El kellett vonatkoztatnunk a képtől és vonalakként kellett néznünk őket.
Picasso: Sztravinszkij :

Dana : Picasso - Sztravinszkij:

Ha nem is ugyanolyan, azért fel lehet fedezni a hasonlóságot, nem?
Azért itt már a társaság kezdett büszke lenni magára. De ami utána jött! Ismét kezet kellett rajzolnunk, de a
már megszerzett tudás ismeretében. Figyelem, ugyanarról  kézről van szó (az enyémről :D):

Na, van különbség? :)
Ezt én rajzoltam!!! És a többiek ugyanilyen jókat csináltak (ha nem jobbakat)!
Úgyhogy nagyon pozitív volt!!!

Délután pedig elmentem edzésre Simontornyára a siófokiakhoz. Naggggyon jól esett, kellemesen elfáradtam, csak labdás feladtatok voltak, ami különösen jó volt így első rendes edzésként.

Holnap jövök az új rajzokkal!
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: