2011. július 21., csütörtök

1000! és Veni, Vidi, Vici

Nagy hírem van: elhagytuk az első ezres látogatószámot! Örülök, hogy ennyien érdeklődnek a blog iránt - bár nem hiszem, hogy mondjuk a 6 tajvani látogató rendszeres olvasót takar :D, de köszönöm, hogy ilyen sokan olvassátok! :)
A második képen Pelé van, vele akarok átvezetni a tegnapi történésekhez.
Tegnap elmentem KRESZ-re. Amint beértem, szóltam, hogy megint szeretnék eljönni egy kicsit előbb (mert már tudtam valamit :D). Az oktatóm azt mondta, hogy elenged, ha hibátlan teszteket csinálok, de a 2 hibapontos után nagyjából mondtam, hogy mennék, de azért még csináltam egyet. Na már most, mire végeztem, elkezdett szakadni az eső - konkrétan még most is esik kisebb-nagyobb szünetekkel.
Szóval azt tudtam, hogy el kell jönnöm előbb, mivel délután vettem két jegyet a Videoton-Sturm Graz BL selejtezőre!!!
A szakadó esőben kicsit megingott a lendületünk, de láttuk, hogy elvonul a vihar - meg Mocsai Lajos tanácsára nem félek a vihartól, hanem megtanultam táncolni az esőben ( még ha képletesen is ) :) -, úgyhogy csak elindultunk: törülközők, nagykabátok, kapucnik és esernyők társaságában.
A neten vettem a jegyeket, amiket ki kellett nyomtatni - "A/4-es irodai papírra". A jegy alatt a feltételek mellett rá volt írva, hogy ha bármiféle nyomtatási hiba miatt nem jó minőségű a jegy, akkor azt a pénztárnál kicserélik. Hát a mi nyomtatónkból elfogyott a színes patron, úgyhogy köszi. Ráadásul a fedetlen részre vettem a jegyeket, úgyhogy apukámmal megbeszéltük, hogy mivel 1,5 órával a meccs kezdete előtt odaérünk, így még bőven át tudjuk váltani ezeket a fedett részekre.
Persze azzal nem számoltunk, hogy a pénztárosok és a biztonságiak ilyen... Nem találok rá jelzőt, legszívesebben a "bunkót" használnám.
Mert:
- Nem voltak hajlandók átváltani a jegyeket, mivel "én ezt nem tudom megcsinálni" - ja, a fedett rész 30%-a üres volt...
- Nem nyomtatták ki a jegyünket, mivel "én ezt nem tudom megcsinálni, csak az itt vásárolt jegyekkel". Következmény: Az "irodai papírra" nyomtatott jegyek kb. a felismerhetetlenségig eláztak, úgyhogy még véletlenül sem lehetett volna belerakni a biztonsági kapu ellenőrzőjébe, tehát mindenhol a nagykapun keresztül közlekedtünk. Köszönjük remek szervezés.
- Szakadó esőben közlik velünk, hogy neeeeeem, az esernyőt nem vihetjük be. És komolyan kint kellett hagyni őket. Volt, aki mérgében eldobálta, én meg odaakasztottam a biztonsági emberek mellé. Mondtam, hogy köszi, tuti, hogy el fogják vinni. Azt mondták, hogy neeeem, ők vigyáznak rá. Megkérdeztem, hogy honnan a fenéből fogják tudni, hogy az a kettő a mi esernyőnk, de erre már nem kaptam választ. Úgyhogy a biztonság kedvéért a meccs vége előtt 5 perccel elindultam megkeresni őket.
- A szakadó esőben az ülések természetesen álltak a vízben. A lényeg nem is ez volt, hanem az, hogy amikor letöröltem, egy vastag réteg fekete kosz jött le róla. El akartak készíteni egy élőképet, melyen a kiosztott kék és piros zászlókkal integető tömeg látszik - hát én az esernyő-hiány és a vizes ülés miatt nem tehettem mást, mint hogy a kék zászlócskát terítettem le, rá pedig a törülközőt. Úgyhogy a remek szervezés miatt nem integettem.
A meccs kezdete előtt azt mondtam, hogy én többet soha nem jövök ide meccsre, de az eső elállt és a látvány kárpótolt.

Meg kell hagyni, egy isssssszonyat jó első félidőt láthattunk. 5 gól volt, a Vidi pedig mindig vezetett. De miután az osztrákok is meglőtték az első góljukat, nekünk már 4-et kellett volna rúgni, hogy összesítésben ledolgozzuk a 2 gólos hátrányt és 3 legyen belőle, mivel rosszabb az idegenben lőtt (0) gólarányunk.
A félidei 3-2-nél még bizakodtunk, mert olyan jó iramú meccs volt eddig, hogy bármi megtörténhetett volna. De nem történt... Maradt a 3-2. Az eső viszont elállt, láttuk a naplementét, meg a 10 ezer ordító embert és hallottuk az ilyenkor sok okos szövegét :) Szóval a vége már JÓ VOLT :D


Az első Sturm Graz gólnál vonalban ültünk ahhoz, hogy mindenki ordítson, hogy "LEEEEES!", amit a partjelző is beintett, de a játékvezető mégis megadta a gólt - visszanézve tényleg nem volt az, de hát magyarázd meg a tízezer szurkolónak meg a játékosoknak.

Egyetlen szektornyi osztrák szurkolótábor volt, akik tök korrektül szurkoltak, EZÉRT (logikusan) kiállítottak melléjük egy rakat biztonsági embert.
Az elején felhúzták Rákóczi portréját az "ellenállunk a labancnak!" felirattal... Hát, bátrak voltak, ráadásul nem is sikerült...

 Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: