2011. június 30., csütörtök

szivárvány, elsősegély és day 02

Megérkeztem Paksról, mindjárt beszámolok :)
Tegnap délután Sárbogárdon voltam, először bent voltam, jegyzeteltem egy közmeghallgatáson, aztán pedig műsorvezető-társ voltam a Lapszemlében. Ha fent lesz a neten, majd linkelek. :) Este eleredt az eső. Rájöttem, hogy a legjobb dolog az esőben a szivárvány. Mert tudjuk, a felhők felett mindig kék az ég, vagy akár így is mondhatjuk: Somewhere, over the rainbow skies are blue...
remélem azért a lényeg látszik: dupla!

Szóval. ma volt a második elsősegély óránk, kedden vizsgázom - Cito pede labitur aetes...
Az első alkalomhoz képest ez lényegesen pozitívabb volt. Az oktató először mindenkinek szimpatikus volt - azt hiszem, csak nekem nem - nekem meg kellett szokni a hülye poénokat, meg azt, hogy folyamatosan elkalandoz a témától. De nem ilyen átlagosan, hanem teljesen furcsán. Ránéz valakire és megkérdezi, hogy: mit röhögsz? holott semmi ilyen szituáció nem volt, de mindegy, poént csinál belőle, amit ha megszokunk, még talán vicces is.
És abszolút hülye módon próbálja meg belénk sulykolni a tudást, hülye szövegeket ismételget folyton, és ami a  legjobb, hogy BEJÖN NEKI! Már mindenki tudja, hogy felhívja a 104-et, "mennnnnnyiéééé?", "ingyééééééé!", meg TT-vel  (tiszta textília - ezt próbáljátok meg kimondani, nekem sosem sikerül, mindig tixta lesz belőle) kell csinálni a dolgokat, meg "szab köszönni?" "Szab". "Szab letérdelni a sérült mellé? Szab." és a többi, de a lényeg, hogy hatásos, mivel még én is erről blogolok. Kész agybaj, mi? :)
De az nem különösebben megbocsátható, hogy a 30x fős csoport  27 percig várt rá, mert ő késett. De ma újraélesztettem a bábut! Nagyon vagány voltam, már kívülről fújom a teendőket. Holnap kötözünk - nyomókötés, sapkakötés meg ilyesmi - bár én még nem értek hozzá.
Amúgy ma olyan zuhé volt, hogy ilyet már vagy két éve nem láttam. Az egy dolog, hogy az 50 méterre levő 10emeletes nem látszott, de hogy a terem előtti fa sem (az eső miatt), az azért ciki. Ráadásul Pakson kívül még jég is volt :S
Mindegy, még két alkalom és túl vagyok rajta.

Most pedig jöhet a day 02:
your least favorite song / a dal, amit nem nagyon szeretek
hát van egy pár, amit jobb lett volna, ha el sem hagyta volna az íróasztalfiókot. Például ez a gyöngyszem:
iszonyat értelmetlen és felesleges, de ez kell a népnek. Comet gömböt vagy mi a csudát is kapott érte (a legjobb új előadó vagy mi lett a haverunk ) -_-"
Ja és van még egy hihetetlenül értelmes celebecskénk. Ezek a csodálatos valóságshow-k tehetségesebbnél tehetségesebb egyedeket termelnek ki. Lehet, hogy nekem is jelentkeznem kellett volna, mekkora kiugrási lehetőség lenne? Még ilyen Zsófikáknak is klipjük van. El kell kezdenem énekelni... óóó, dö bikicsunáááj, csunáj, bikicsunááááj, vicsáj.... Hát bennük van az X.

Végig szenvedtem egyszer. Azért kemény így kezdeni a dolgot: minden napi rágógumim add meg nekem uram. Gratulálok

A leginkább alábecsült (vagy alul értékelt) film
nem értem, hogy általam, a nézők által, vagy az okosok által? Tudom, hogy elkezdtem nézni egy a vietnámi háborúról szóló filmet, de annyira rossz volt, hogy azt sem tudtam eldönteni, hogy dráma vagy vígjáték. Nem csodálkozom, hogy a címére nem emlékszem.
Ha az alábecsültet nézem, akkor - lehet, hogy ezért sokan megköveznek - a Star Wars. Én annyira makacs voltam, hogy az idei húsvéti nem voltam hajlandó megnézni egyetlen részt sem, mondván, hogy biztos rossz. Aztán a szünetben játszották valamelyik kereskedelmin és be kell vallanom, hogy jóóóóóez. :) legalább kellemesen csalódtam. Na meg persze K.A.P. Showder klubos sztorijait sem felejtem el: Luke, je suis don papa! :DSzóval holnap ismét elsősegély. Ha bármi probléma van, csak szóljatok, most már akár újra is élesztek - egy szavatokba kerül - vagy még abba sem, már felismerem az életjelenségek nélküli eszméletlen sérültet. :)
bocsi
Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: