2011. június 7., kedd

Még szerencse, hogy szép az idő...

Olyan szép idő van! Olyan sétálós. Persze nem a legnagyobb hőségben, mint ahogy azt mi tettük, ettől függetlenül az egész napot kint kéne tölteni a szabadban.
  Tegnap elmentem vettem pár fogyóban lévő dolgot, köztük beszereztem pár hasznos és egyszerű körömlakkot is, például fehéret és fedőlakkot, ami mindig jól jön. Annyira meleg volt, hogy útközben vennem kellett egy üveg vizet, hogy ezt a rövid utat kibírjam. :)
   Még szerencse, hogy szép az idő.
Délután pedig végre el akartam menni templomba, mert már viszonylag régen voltam, itt a városban pedig egyáltalán nem, meg amúgy is. (Igen, én azon kevés fiatal közé tartozom, aki jár misére. És miért ne tenném?) Megnéztem a miserendet, megérdekődtem, hogy hol kell bemennem, időben odaértem, tehát minden feltétel adott volt - azon kívül, hogy a templom nem volt nyitva... Minden létező ajtón megpróbáltam bejutni, de úgy látszik, hogy az én akaratom ehhez kevés volt. Megkérdeztem a járókelőket is, hogy vajon "mi a helyzet" és azt mondták, hogy lehet, hogy ma éppen nincs mise. De kérdem én: akkor miért nincs ez feltüntetve a honlapon, vagy miért nincs kiragasztva az ajtóra? Aki nem jár oda minden nap, az nem tudhat róla?
Úgyhogy volt egy sétám.
   Még szerencse, hogy szép az idő...
Este pedig megnéztem a Showder Klubot. Hát hihetetlen, amit ez a Hadházi leművel! :D Egyedül ültem a konyhában és muszáj volt hangosan nevetnem, mert olyan poénokat lökött, viszont bárki meglátott volna, minden valószínűség szerint azt hiszi, hogy őrült vagyok. Negatív tényező volt még, hogy meleg volt, ezért az ablakot kinyitottam, aztán 10 percenként be kellett csuknom, mert a rendes kollégisták minden nap este 10 után a konyhákban és a szobákban dohányoznak, és aminek a szaga mindig felszáll a mi szintünkre is. Sajnos erre nem tudok mást mondani, ennyi eszük van. Kiül az ablakba és 11-ig (vagy ki tudja meddig) még elszív pár szálat... no comment.
  Közben láttam, hogy folyamatosan nagy fény szűrődik be az ablakon. Nem hittem el, hogy villámlik, mert amikor kimentem a konyhába, még szép idő volt, úgyhogy tisztáztam magamban, hogy a másik szinten nem elég, hoyg dohányoznak, még le is fényképezik. :) Aztán mikor bementem a szobába, eléggé megrázott, hogy a nyitott ablak miatt nem lett valami kellemes a temperatúúúúra, de aztán még villámlik is... Hiába voltak behúzva a függönyök, nem sokat használt, úgyhogy egy darabig "nézegettem".
   Még szerencse, hogy szép az idő...
 Hát ma elég meglepő élményben volt részem. Ja, ott kezdem, hogy miközben felsepertem, az ablak alatt megtaláltam a tegnapi dohányosok hamuját, amit befújt a szél az ablakon. Köszönjük, nem éreztük hiányát.
De nem is ez a lényeg. Minden reggel jönnek pontozni a szobákat, milyen rend van, kivittük-e a szemetet, van-e bent élelmiszer stb. Ma is jöttek, nem is volt semmi próbléma (legalábbis remélem, hogy 5-öst kaptunk), körülbelül még 10 percig. Ki akartam menni, mert készülődnöm kellett (volna) a suliba. Nagy lendülettel megindultam és sikeresen belefutottam az ajtóba... Igen, be volt zárva. A kulcsom meg a folyosón levő szekrényben van. Remek. Végülis pár telefon után sikerült "kiszabadulnom", úgyhogy a dolgog megoldódott. Tanulság: mindig legyen nálad a kulcsod. (De hát ki van felkészülve az ilyen helyzetekre???)
   Aztán bementem a suliba, volt vagy másfél magyarom (igazából nem is néztem, hogy mennyi időt voltunk bent), aztán Katával kimentünk sétálni a Duna-partra, "az Arató szobrokhoz". Mondanom sem kell, még véletlenül sem ott kötöttünk ki, mert leültünk az első adandó padhoz, de jó ez így, ahogy van. Megbeszéltük az élet nagy dolgait. Politika, botrány, Duna parti duma parti, bulvár, pletyka, sztárhegyek... A felső Duna-part sétáló részén jöttem vissza, ami ollllyan poros volt, hogy a lábam körülbelül térdig koszos lett, ráadásul volt vagy 2 óra, TEHÁT nem sültem meg. (Remélem érződött az erős irónia).
    Még szerencse, hogy szép az idő.

Ezeken kívül pedig ma ünnepli (ünnepelné) születésnapját Gauguin, Nagy Imre és Tom Jones is.

Paul Gauguin: Tahiti nők (1891)

Nincsenek megjegyzések: