2011. június 14., kedd

Jó szórakozást!

Ma délelőtt bementem a suliba, aztán kicsit bevásároltam, majd tanultam. Aztán délután begépeltem egy töri tételt, utána pedig - életemben először - ettem egy eperfáról, amit nem is ismertem - holott biztos kellett volna. Igazából nem nagyon értettem, hogy most eper vagy szeder, úgyhogy utánanáztem:
Az eperfa (a Dunántúlon szederfa), latinul Morus, egyfelől az eperfafélék családjának Moreae nemzetségcsoportjába tartozó növénynemzetség, melybe mintegy 100 faj tartozik, másfelől két, e nemzetségbe tartozó, Magyarországon is gyakori fafaj hétköznapi elnevezése. Mindkét faj Európa legnagyobb részén elterjedt. A fehér eperfa (Morus alba) Kínából, a fekete eperfa (Morus nigra) feltehetően Közép-Ázsiából származik. Régebben mindkettő az egész országban, majd minden parasztháznál megtalálható volt, manapság (különösen városi környezetben, hulló termése miatt) kevésbé népszerű. Termése a faeper vagy eper. Az eperfát egyes vidékeken szederfaként ismerik, gyümölcsét pedig szedernek mondják. Hát nagyjából ez a helyzet.

Lehet, hogy holnap én is csinálok saját képeket.
Aztán délután még volt egy kalandunk Ritával. Berepült egy lepke a szobába, én meg minden áron le akartam fényképezni, ezért gondoltuk, hogy behajtjuk az ablakokat vagy ilyesmi, de nem volt rá szükség. Ezek annyira buták, hogy hihetetlen. Tárva-nyitva van a két nagy ablak, de richtig nem talál ki rajta. Ott kalimpál fölötte, de arra nincs esze, hogy 10 centivel lejjebb is próbálkozzon. Úgyhogy valamennyire csak sikerült lefotóznom.

Este meg Szaszával elmentünk moziba és vééégre megnéztük a Másnaposok 2-t. Már erre készülök vagy egy hónapja. És hát nem csalódtam, rendkívül jó volt. Az első részhez hasonlóan ez is tele volt őrültebbnél őrültebb poénokkal és szituációkkal, sőt, egy kicsit még talán erőssebben fokozták a feszültséget a poénok előtt, úgyhogy pozitív. Nem olyan jó, mint az első rész, ettől függetlenül érdemes megnézni - az elsőt meg főleg! Azt nem érdemes, hanem kötelező! :)

Ja, a filmen kívül jó elég vicces volt, amikor a jegyszedő bácsi jó szórakozást kívánt nekünk, én udvariasan megköszöntem, Szasza pedig jó hangosan visszakiabált, hogy JÓ SZÓRAKOZÁST! őőőőőő vagyis köszönjük... Ezután biztos, hogy a bácsi  is jól szórakozott...
Holnap megint német, aztán megint tanulás és remélhetőleg becsúszik valami érdekesség is. Addig is jó éjt!

Nincsenek megjegyzések: