2011. május 25., szerda

Nachmittag

Ilyen napok kellenek az embernek! Nyugalom, sok idő (ráadásul jó idő), haverok, buli, fanta... Nagyvolnalakban. Miután megtanultam a mára kitűzött magyar tételeimet, volt egy rendddddkívül fontos "meetingem": egy barátnőmmel, Anettal játunk egy kört a városban, megtárgyalva a legutóbbi találkozásunk óta eltelt idő alatt törénteket. Nála Németország, nálam Dunaújváros. Hát, megvan a kontraszt. :D
Mi, a jövő értelmiségei hol is kezdhettük volna máshol a sétánkat, mint a könyvesboltban? Olyan büszke vagyok magamra, mert egy újabb klasszikus darabbal gazdagítottam a házi-könyvtáramat: Antonie de Saint-Exupery A kis hercegét vettem meg NÉMETÜL! Német anyanyelvű nagymamám révén sok német nyelvű könyvünk van, a legtöbbje gótbetűs, ennek következtében számomra nehezen olvasható :S, úgyhogy muszáj beújítanom, ha ilyen irányban akarok művelődni. Az év elején vettem Goethe Ifjú Wertherét tükörfordításos kiadásban és egyáltalán nem bántam meg, mert komolyan mondom, hogy sokkal nagyobb élvezet volt így olvasni, mint végigrágni magam a magyaron.Aztán meg "felmentünk" a Duna-partra és ellőttünk egy-két fotót:

Visszafelé beugrottunk néhány boltba, bevásároltam egy jó kis salátának. Mással (rendes tűzhely és hasonló dolgok hiányában) nem igazán tudom feldobni a koleszos napjaim, de minden "bentalvós pénteken" egészségnapot tartok salátával, gyümölcsökkel, gyümölcslével és a többi rendkívül egészséges hozzávalóval. Mivel pénteken nem leszek, ezért a salit átraktam mára (na meg hétfőre, mivel akkor is az volt a vacsorám). A szokásos dolgokat raktam bele a karalábé és a sajt kihagyásával, egy kis jégsalátával, uborkával és Füstlivel megspékelve. Elmondom, hogy nagggggyon király lett (finomabb volt, mint amilyennek kinéz :))


Ja, és még megkósoltam az új Chio Natura chipset rozmaringos ízesítésben , ami 100%-ban természetes összetevőkből készült (???), és véleményt képeztem... Tényleg sokkal jobb, mint a többi tartósítószeres kotyvalék. Nem mondom, hogy ez nem az, de most engedtem a reklámok nyújtotta kísértésnek és valóban, érezhetően intenzívebb az íze, mint a "régebbi kiadásoknak".


Ez a reklám helye :)
Azt hiszem, hogy a mai beszámolóm véget ért. Minden napnak ilyen hasznosan kéne eltellnie!

Dana Hart

Nincsenek megjegyzések: